Begur posa 40 sancions per consum excessiu d'aigua

Begur tira endavant les primeres 40 multes per consum excessiu d'aigua

L'Ajuntament instal·larà sistemes de reducció de pressió a aquells que continuïn reincidint després de rebre la sanció

Ara sí, primeres multes pel consum excessiu d'aigua a Begur, al Baix Empordà. L'ajuntament ha tirat endavant les primeres 40 sancions econòmiques, que van dels 750 als 3.000 euros de multa.  


En cas que la infracció es mantingui, l'ajuntament instal·larà un sistema de reducció de la pressió d'aigua a l'habitatge en qüestió. El consistori alerta que això pot provocar que s'espatllin elements del circuit d'aigua o electrodomèstic, però en cap cas els sancionats tindran dret a la indemnització.

Fa unes setmanes, després de monitorar els comptadors, el consistori ja va fer un llistat d'un centenar d'usuaris que incomplien el decret de sequera i ara ja ha començat a tirar endavant les sancions.

"El nostre compromís amb les directrius de l'estat d'excepcionalitat per sequera decretat per la Generalitat és ferm. Continuarem vetllant per complir totes i cadascuna de les mesures que recull", ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Jordi González.

L'ompliment de piscines privades està limitat en l'episodi de sequera
El Pla Especial de Sequera prohibeix omplir les piscines (iStock)

Ni regar jardins, ni omplir piscines

Les sancions que preveu el reglament de l'Ajuntament de Begur són:

Infraccions lleus (sancions fins a 750 euros): inclou rentar el cotxe, omplir piscines d'una superfície màxima de 72 metres quadrats, regar jardins de més de 1.000 metres quadrats o un consum excessiu d'aigua, sempre que se sobrepassi un 10% del límit establert.

Infraccions greus (sancions de fins a 1.500 euros): regar jardins de superfícies estimades entre els 1.000 i els 3.000 metres quadrats, omplir grans piscines d'entre 72 i 300 metres quadrats, el consum excessiu d'aigua sempre que se sobrepassi entre un 10 i un 25% del límit establert, o ser reincident en el termini d'un mes amb una actuació sancionada com a lleu.

Infraccions molt greus (sancions fins a 3.000 euros): regar jardins de fins a 3.000 metres quadrats, omplir piscines de més de 300 metres quadrats, el consum excessiu d'aigua sempre que se sobrepassi el 25% del límit establert per habitatge, la desatenció als requisits que realitzi l'ajuntament o ser reincident en el termini d'un mes amb una actuació sancionada com a greu per resolució ferma.  

L'Ajuntament considera "consum excessiu" quan els habitatges superen el consum equivalent a set persones. En els casos on viuen més persones, el consistori recorda que ho poden justificar presentant la cèdula d'habitabilitat on s'indica el nombre màxim d'ocupants de la casa.

A mitjans de juliol, Begur ja va interposar tres multes per incomplir amb la prohibició d'omplir piscines en plena sequera.

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut