Bèlgica reclama que Llarena li enviï traduïda l'euroordre contra Puigdemont
El Tribunal Suprem ja l'està redactant en neerlandès després que el jutge Pablo Llarena l'hagués enviat inicialment només en castellà
La Fiscalia de Brussel·les ja ha rebut l'euroordre de detenció contra Carles Puigdemont cursada per la justícia espanyola després de la sentència.
És la segona euroordre del jutge Pablo Llarena a les autoritats belgues i, com en l'anterior ocasió, ha estat enviada només en castellà i novament també la justícia belga li demana que li enviï en un dels tres idiomes oficials o en anglès.
El Tribunal Suprem ja l'està traduint al neerlandès. Una traducció que no tindrà enllestida fins la setmana vinent. En un comunicat, la fiscalia de Brussel·les diu que, quan rebi la traducció, serà quan es posarà en marxa tot el procés. Però adverteix que no serà ràpid perquè, donada la complexitat del cas i el precedent de les anteriors euroordres, caldrà analitzar tota la informació en profunditat.
Prohibida l'entrada al Parlament Europeu
Una conseqüència directa de la reactivació de l'euroordre és que Puigdemont torna a tenir prohibida l'entrada al Parlament Europeu.
Puigdemont ja no pot entrar al Parlament europeu (Reuters)
Segons fonts parlamentàries, és una decisió que ha pres el president de l'Eurocambra, David Sassoli, per iniciativa pròpia i com a mesura preventiva. Les instal·lacions són un lloc "inviolable" on la policia belga no podria accedir, si no fos amb l'autorització prèvia del president de la institució.
El seu predecessor, Antonio Tajani, ja va prohibir l'entrada a Puigdemont quan Llarena el va reclamar per primera vegada, el novembre del 2017.
Entre una i altra euroordre, Carles Puigdemont ha entrat habitualment a l'Eurocambra com a visitant. La setmana passada, per exemple, s'hi va reunir amb la Plataforma Diàleg UE-Catalunya.