Benet XVI afirma que, després del Maig del 68, la pedofília es va considerar "permesa i convenient" (Reuters)
Benet XVI afirma que, després del Maig del 68, la pedofília es va considerar "permesa i convenient" (Reuters)
El Vaticà

Benet XVI culpa el Maig del 68 de provocar la pederàstia a l'Església catòlica

Joseph Ratzinger assegura que els canvis socials dels anys 60 van tocar profundament la moral catòlica i van deixar l'Església indefensa

RedaccióActualitzat

El papa emèrit Benet XVI, culpa la revolució sexual dels anys seixanta de l'actual crisi d'abusos a menors a l'Església catòlica. L'alemany Joseph Ratzinger manté que, durant aquesta dècada, la moral catòlica va quedar tocada per aquests canvis socials, i l'Església, indefensa. Són reflexions que publica en un document de 18 pàgines sota el títol "L'Església i els abusos sexuals".

Benet XVI, que dimecres que ve farà 92 anys, assegura que durant el Maig del 68 la pedofília es va acceptar com una pràctica sexual "permesa" i també "convenient". Diu que la Santa Seu coneixia aquests problemes, però que no n'estava informada amb detall. Segons Ratzinger, l'Església "va patir un fort col·lapse de renúncies i de pèrdua de vocacions sacerdotals". I reconeix que...

"En alguns seminaris es van establir grups homosexuals que actuaven més o menys obertament, i això va canviar significativament el clima que es vivia en aquests llocs."

En aquest sentit, el papa emèrit parla d'un seminari del sud d'Alemanya on "els candidats a ser sacerdots i els que aspiraven al ministeri laic d'especialistes pastorals vivien junts i, fins i tot, els casats estaven algunes vegades amb les seves dones i fills, i en ocasions amb les seves nòvies". Ratzinger considera que "el clima que hi havia no proporcionava el suport requerit per a la preparació de la vocació sacerdotal".

 

Benet XVI i Francesc (EFE)

Benet XVI explica en aquestes reflexions que "el garantisme", un sistema basat "a garantir per sobre de tot els drets de l'acusat", va arribar "fins al punt que quedava exclosa del tot qualsevol tipus de condemna".

El papa emèrit revela que, juntament amb Joan Pau II, va decidir que era "adequat assignar aquestes ofenses a la Congregació per a la Doctrina de la Fe", que Ratzinger dirigia abans de convertir-se en pontífex. La Congregació per a la Doctrina de la Fe és un òrgan col·legiat del Vaticà que té com a funció vetllar per la correcta doctrina a l'Església catòlica. A partir d'aquí, Benet XVI diu que "va ser possible imposar la pena màxima, és a dir, l'expulsió de l'estat clerical, que no s'hauria pogut imposar sota altres previsions legals".

Joseph Ratzinger, que va renunciar al pontificat el febrer del 2013, afirma que, abans de publicar aquest document, ho va comunicar al papa Francesc i al secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin.

 

 

 

ARXIVAT A:
ReligióPederàstia
Anar al contingut