Benita Navacerrada al cementiri de Colmenar Viejo (CCMA)

Benita, 84 anys buscant el cos del seu pare, executat el 1939 a Madrid: "Vull saber on és"

Filla d'un líder sindical executat el maig del 1939, espera trobar el cos del seu pare a les exhumacions que s'estan fent en una fossa comuna de Colmenar Viejo
Redacció
TEMA:
Memòria històrica

El cementiri de Colmenar Viejo és un dels pocs llocs de la Comunitat de Madrid on s'estan fent exhumacions de víctimes del franquisme. Els treballs van començar, en una primera fase, l'estiu passat, i ara es fa la segona amb l'objectiu de trobar i identificar una setantena de víctimes.

L'any passat es van localitzar 13 cossos en una primera fase de les exhumacions a la part del cementiri civil. Ara, les feines continuen al límit exterior del recinte, on ja s'han trobat les restes de 32 persones.

Entre les persones que esperen expectants l'exhumació dels cossos hi ha la Benita Navacerrada, de 92 anys. El seu pare era Facundo Navacerrada, un líder de la UGT de Madrid. El van executar a Colmenar Viejo el 24 de maig de 1939 quan la Benita tenia 7 anys. La seva mare també era a la presó i tenia quatre germans més.

Han passat 84 anys i la Benita és l'única dels cinc fills de Facundo Navacerrada que encara viu. Mai ha deixat de buscar les despulles del seu pare. Ara espera que les anàlisis genètiques confirmin que un dels enterrats al cementiri de Colmenar Viejo és el seu pare: "Saber que està descansant en pau i no tirat en qualsevol lloc com un porc."

 

ARXIVAT A:
Memòria històrica Guerra Civil espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut