Benjamin Harnwell, la mà dreta de Bannon per formar líders nacionalpopulistes europeus

El director de l'Institut Dignitatis Humanae explica el paper que tindrà l'acadèmia en la "guerra cultural"

RedaccióActualitzat

"A la nostra acadèmia ensenyarem els principis nacionalpopulistes que Trump ha promogut". Així explica Benjamin Harnwell la feina que farà l'acadèmia que dirigeix, l'Institut Dignitatis Humanae (IDH).

Harnwell és la mà dreta de Steve Bannon, l'home que va idear la campanya de Donald Trump als Estats Units i que, un cop va haver de deixar el seu càrrec a la Casa Blanca, ha centrat la seva mirada a Europa. Ara Bannon prepara The Movement, un espai polític nacionalpopulista, i Harnwell aporta la "guerra cultural" que ha de donar contingut a aquest moviment.

"El projecte es basarà en qualsevol persona que es vulgui implicar en la guerra cultural. Tothom que s'interessi sobre els origens del nacionalisme populista"


En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", el director de Institut Dignitatis Humanae ha explicat què pensen fer en aquesta acadèmia situada a la fantàstica cartoixa de Trisulti, un monestir del segle XIII situat a uns 130 quilòmetres de Roma.

 

Notícia relacionada: Steve Bannon ja té la seva acadèmia per formar polítics d'extrema dreta a Europa

 

Harnwell no amaga l'objectiu de l'IDH: difondre el pensament "nacionalpopulista" i la "tradició judeocristiana d'Occident":


Tampoc amaga qui hi ha darrere de tot plegat: Steve Bannon.

"Estic permanentment en contacte amb Bannon. Ell pren totes les decisions del que fem"


En què es tradueix aquest discurs? Harnwell ho resumeix en una frase: "Ensenyarem els principis nacionalpopulistes que Trump ha promogut"


I quins són aquests principis? Harnwell cita un problema i tres presumptes amenaces. Assegura que les elits "treballen pel seu propi interès i no per donar suport al treballador". I la triple amenaça és el jihadisme radical, la intolerància cap al cristianisme i la immigració:

"Tenim una amenaça existencialista imposada per la presència del jihadisme radical, de l'islamisme radical; tenim una amenaça existencialista que imposa la intolerància absoluta de la presència cristiana en l'espai públic; tenim una amenaça existencialista originada en relació amb la crisi de la immigració"

 

 

Sobre la immigració, el director de l'IDH assegura que dues terceres parts de la població africana -1.200 milions de persones-  vol venir a Europa. Una afirmació de la qual no aporta cap dada científica. També afirma que és impossible acollir tots els immigrants perquè això posaria en dubte l'estat del benestar, malgrat que els experts en la matèria apunten que cal població immigrada per, per exemple, poder mantenir les pensions.

"Seria un suïcidi cultural que vingués tothom qui ho vol. El problema no és acollir, és haver de pagar"


És en la qüestió del cristianisme i les llibertats personals que Harnwell mostra la seva visió més tradicionalista i ultracatòlica, en especial, pel que fa a l'homosexualitat:

"Estem en contra de l'avortament, esclar. I en contra del matrimoni gai en concret perquè el problema és que els cristians es veuen obligats a reconeixe'l"


Hanrwell, però, no es reconeix com un moviment d'extrema dreta:

"No crec que Salvini sigui d'extrema dreta. De fet, els moviments nacionalpopulistes són centristes"


Tot i aquesta afirmació, el mateix Harnwell a l'entrevista cita Marine Le Pen i Viktor Orbán, dos referents dels partits d'extrema dreta europea.

 

Notícia relacionada: L'exassessor de Trump a Le Pen: "Deixeu que us diguin racistes, és una medalla d'honor"

 

I a Espanya? El referent és Vox, amb qui Harnwell manté que no tenen contacte, tot i que Bannon s'hi va fotografiar l'abril passat.

"No, contacte directe, no. Tinc amics que són amics, però no he tingut encara cap contacte directe personal amb Vox. Pel que he sentit dir d'ells, és un partit molt similar a La Lega d'aquí a Itàlia; pel que he sentit"


I, tot plegat, com es paga?

Harnwell explica que hi ha una "xarxa de benefactors privats" que els donen suport.

"Si la pregunta és si tenim suport institucional, la resposta és que no tenim cap suport de la Unió Europea. I no l'hem demanat. I no tenim suport del Vaticà, i tampoc l'hem demanat. Ens financem amb les donacions del nostre cercle d'amics"

El mateix Bannon és un d'aquest benefactors. En la declaració financera dels alts càrrecs de la Casa Blanca del 2017, Bannon, llavors cap d'estratègia de Trump, reconeixia que havia guanyat al voltant de dos milions d'euros l'any anterior i que tenia uns actius valorats en fins a 10 milions de dòlars.

ARXIVAT A:
VoxItàliaExtrema dretaUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut