Barcelona

Bicicletada en defensa del carril bici de la Via Augusta que l'Ajuntament vol repensar

Unes 400 persones s'han manifestat i han criticat que l'Ajuntament de Barcelona estudiï un possible traçat alternatiu

Redacció/AgènciesActualitzat

Una manifestació ciclista ha defensat aquest dissabte que es mantingui el traçat actual del carril bici a la Via Augusta de Barcelona, que l'Ajuntament està replantejant-se, després de les crítiques dels conductors. Hi han participat unes 400 persones, segons la Guàrdia Urbana.

El carril bici va ser una aposta de l'anterior alcaldessa Ada Colau (BComú) i l'últim tram va entrar en funcionament l'agost passat, amb el govern de Jaume Collboni (PSC). L'Ajuntament ja va anunciar a l'estiu que estudiava un traçat alternatiu, com a resposta a les queixes dels conductors que accedeixen a Barcelona per aquest carrer, incloses les del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC).

Els organitzadors de la protesta festiva es queixen que s'han ofert a col·laborar amb l'Ajuntament en el procés d'estudi i que no han rebut resposta.També alerten que un replantejament suposarà més despeses per a un carril bici que s'ha finançat amb l'ajuda dels fons europeus Next Generation.

La Via Augusta s'ha omplert de famílies amb bicicletes (CCMA/Ferran Alsius)

La protesta d'aquest dissabte ha estat convocada per les plataformes Bicibús Sarrià, Biciaugusta, Bicicleta Club de Catalunya i Bikevidrera, i ha comptat amb el suport d'una setantena d'organitzacions, aplegades sota el lema "El carril bici no es toca", recollit a la pancarta que obria la manifestació.

Moltes famílies amb nens han participat en la mobilització, que ha començat a la plaça Molina i després ha anat per la Via Augusta, tallant el trànsit, fins a la Porta de Sarrià.

En el seu manifest, afirmen que no hi ha "dades ni informacions contrastades" que la construcció del carril sigui perjudicial per a la mobilitat en una ciutat que, ressalten, "té uns nivells de qualitat de l'aire perjudicials per a la població".

Asseguren que s'ha "construït artificialment un estat d'opinió contrari a aquest carril bici i que no són més que el reflex d'un transport públic molt deficitari" en el districte amb més densitat d'escoles de tot Europa.

La protesta ha comptat amb el suport de membres Barcelona en Comú i d'ERC.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientTrànsitMobilitatAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut