Biden intenta dissipar els dubtes sobre el seu futur: "No me'n vaig enlloc"

Ho ha dit en la celebració del 4 de Juliol, després de reconèixer que ha de dormir més, treballar menys hores i apuntar que no farà actes més enllà de les vuit del vespre

RedaccióActualitzat

En la celebració del Dia de la Independència dels Estats Units, Joe Biden ha intentat dissipar els dubtes sobre el futur de la seva candidatura. "No me'n vaig enlloc", ha dit, després que un seguidor li reclamés seguir: "Et necessitem".

En la seva cinquena aparició des del debat amb Donald Trump que va disparar totes les alarmes, Biden va celebrar el 4 de Juliol amb una barbacoa als jardins de la Casa Blanca. 

Malgrat el suport incondicional de la família, alguns donants i membres del partit ja han expressat els seus dubtes en veu alta sobre el futur del candidat i la pressió aquesta última setmana ha anat en augment.

Aquest divendres al vespre s'emet una entrevista amb Biden al canal ABC, una conversa que es considera una prova de foc per avaluar el seu estat de salut i les seves opcions per la cursa electoral.
 

Biden intenta guanyar en la distància curta

Biden sap que, en plena crisi de confiança, la celebració del 4 de Juliol és de les últimes oportunitats que té per convèncer els nord-americans que està en condicions de tornar-se a presentar. 

Però per fer-ho, ha preferit no arriscar amb discursos llargs i ha optat per la distància curta, selfie a selfie, en un recorregut lent per la primera fila de l'escenari.

Joe Biden al balcó de la Casa Blanca
Malgrat el suport incondicional de la família, alguns donants i membres del partit ja han expressat els seus dubtes en veu alta sobre el futur de Joe Biden (Reuters/Elizabeth Frantz)

D'altra banda, Biden va reunir una vintena de governadors demòcrates per enviar una imatge de tranquil·litat sobre la seva capacitat de guanyar les eleccions al novembre.

En aquesta trobada, el president va reconèixer que ha de dormir més i que no s'omplirà l'agenda més enllà de les vuit del vespre. També va revelar que intentaria treballar menys hores de cara a la campanya electoral.

A més, va assenyalar que els dies abans del debat havia tingut diversos viatges internacionals i havia fet massa esforços, ignorant les recomanacions del seu equip sobre els horaris. 

En un moment en què va ser preguntat pel seu estat de salut, Biden va dir que estava "bé", però va rematar-ho amb una frase inquietant: "Només és el meu cervell", segons va recollir The New York Times.

 

ARXIVAT A:
Joe BidenEleccions Estats Units 2024Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut