Billy el Niño (ACN)

Billy el Niño acumula 4 medalles que incrementen un 50% la seva pensió

Interior ha encarregat un informe per estudiar la possibilitat de retirar les medalles al policia franquista
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policia Nacional

L'inspector de la Brigada Politicosocial Juan Antonio González Pacheco té quatre medalles que incrementen en un 50% la seva pensió, segons revela un informe encarregat pel Ministeri de l'Interior.

La primera condecoració és del 1972 i l'última, del 1982, encara que no va començar a cobrar-la fins que la va reclamar per via judicial el 2010.

El Ministeri de l'Interior estudia la possibilitat de modificar l'ordenament en matèria de condecoracions per retirar al policia franquista Antonio González Pacheco, conegut com "Billy el Niño", les quatre medalles policials pensionades de les quals gaudeix malgrat estar acusat de tortures.

En una entrevista a Telecinco, Grande-Marlaska ha confirmat que l'informe que va encarregar amb la seva arribada al Ministeri de l'Interior ha revelat que Billy el Niño gaudeix d'un increment de la seva pensió gràcies a aquestes quatre medalles pel seu paper com a agent policial durant el franquisme.

"No és una ni dues, són quatre. S'està estudiant la normativa per a la retirada. Els tècnics ara estan veient si es pot actuar amb l'actual normativa o cal reformar l'ordenament jurídic en matèria de condecoracions.  Les condecoracions han d'obeir a conductes exemplars. Per les notícies que tinc, l'exemplaritat és bastant discutible en aquest cas."

L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica va demanar la retirada de la medalla del 1977 i Podem va portar aquesta petició al Congrés, encara que l'anterior ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va negar que es poguessin retirar aquestes condecoracions.

ARXIVAT A:
Policia Nacional
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut