Madrid

Billy el Niño, convidat a la festa el Dia de la Policia en una comissaria de Madrid

La Policia Nacional ha obert un expedient disciplinari al comissari que el va convidar

RedaccióActualitzat

L'inspector de la Brigada Politicosocial Juan Antonio González Pacheco, conegut com a "Billy el Niño", va assistir com a convidat dijous a l'acte del Dia de la Policia en una comissaria de Madrid. La prova és una foto feta dijous.

La Policia Nacional ha confirmat els fets i ha obert un expedient disciplinari al comissari del districte madrileny de Ciudad Lineal, José Mariscal de Gante. És la persona que va convidar Billy el Niño, com es fa amb altres policies jubilats.

Aquest mateix divendres, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, havia ordenat investigar els fets i depurar responsabilitats.

Prèviament, el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, havia ordenat a la Direcció General de la Policia que esbrinés les raons per les quals el policia, investigat per tortures durant la dictadura franquista, havia assistit a l'acte.

En canvi, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha defensat, en sortir del consell de ministres, que el policia franquista és en aquest moment un ciutadà lliure i, per tant, pot anar als llocs on el conviden.

Per la seva part, Podem exigeix que cessin el comissari.

El ministeri està estudiant retirar a "Billy el Niño" la pensió i les quatre condecoracions que té, perquè se'l considera un dels torturadors més cruels del règim franquista.

 

ARXIVAT A:
Policia NacionalFranquisme
Anar al contingut