Zones cremades de l'Amazònia (Reuters)

Bolsonaro envia l'exèrcit per lluitar contra el foc de l'Amazònia

Protestes arreu del món denuncien les polítiques del govern brasiler, que posen en risc la selva amazònica
Actualitzat
TEMA:
Amazònia

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, mobilitza l'exèrcit per lluitar contra el foc de l'Amazònia. Bolsonaro reconeix la seva responsabilitat en la gestió dels incendis que ja han consumit 20.000 hectàrees dels boscos. El president busca contrarestar així la pressió internacional i les acusacions de passivitat davant del desastre ambiental. 

Aquest dissabte, s'ha sabut que, segons l'Institut Brasiler d'Investigació Espacial, entre dijous i divendres van originar-se 1.663 incendis nous. L'Institut els atribueix a la sequera i a la desforestació, que es fa cremant bosc per tenir pastures i més terrenys de cultiu.  

Bolsonaro assegura que posaran en marxa tot els mitjans per acabar amb els focs, però alerta també contra les crítiques que ha rebut tant de l'interior del Brasil com de l'exterior. Diu que hi ha incendis a tot el món i no poden ser un pretext per a represàlies internacionals, com les que ha promogut el president francès, Emmanuel Macron

Tant a la cimera del G7 com a la contracimera, un dels grans temes a debat és com combatre la devastació de l'Amazònia. 

 

El president ultradretà ha assegurat que el Brasil compleix el deure de cuidar l'Amazònia i ha explicat que els incendis a la regió són habituals en els mesos de sequera al nord del país.

 

Parts de l'Amazònia cremada

 

Els incendis d'enguany són els més devastadors dels últims 7 anys al Brasil, però estan lluny dels del 2004, quan se'n van declarar més de 100.000 en el mateix període de temps. La superfície afectada s'escampa també per l'Amazònia de Bolívia i el Perú.

 

Protestes arreu del món

En els últims dies s'han repetit les manifestacions contra Bolsonaro a diverses ciutats d'Europa i Llatinoamèrica, com París, Quito, Lima o Santiago de Xile. Les protestes denuncien les polítiques del president brasiler per potenciar les explotacions mineres, agrícoles i ramaderes de l'Amazònia, el gran pulmó del planeta.

 

Protestes a Sao Paulo

 

Protestes a Quito, Ecuador

 

Protestes a Lima, Perú

 

Bolsonaro segueix defensant aquestes polítiques argumentant que ajudaran l'economia de 20 milions de brasilers que viuen en aquesta zona forestal. 

 

ARXIVAT A:
Jair Bolsonaro Brasil Amazònia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut