Columna de fum en una zona industrial prop de l'aeroport de Lviv (Reuters/Kai Pfaffenbach)

Bombardeig a l'aeroport civil de Lviv, la ciutat punt de sortida de refugiats

Segons l'exèrcit ucraïnès, quatre míssils llançats des del mar Negre han destruït una nau de reparació d'avions que ja havia estat evacuada i no hi ha hagut víctimes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

Primer atac de l'exèrcit rus a Lviv, a l'oest d'Ucraïna, la ciutat que acull milers de refugiats i que fins ara s'havia salvat de les bombes.

A primera hora del matí d'aquest divendres han sonat les sirenes a la ciutat i s'han sentit tres explosions. Es veuen columnes de fum a la zona de l'aeroport internacional, que --segons l'autoritat local-- no ha patit danys a la infraestructura.

La notícia l'ha avançada a Facebook el mateix alcalde de la ciutat de Lviv, Andrei Sadovi:

"Els míssils han colpejat a prop de l'aeroport de Lviv. Aneu amb compte, seguiu les instruccions per les alarmes aèries i no compartiu fotografies del lloc del bombardeig."


Poc després, i també a Facebook, Sadovi ha precisat que els míssils russos han destruït un edifici annex a l'aeroport:

"Uns quants míssils han impactat en una nau de reparació d'avions. L'edifici ha quedat destruït pel foc. La fàbrica havia deixat de funcionar abans, així que de moment no hi ha víctimes."

Així s'ha viscut la situació sobre el terreny, segons explica l'enviat de TV3, Carles Prats:


Míssils llançats des del mar Negre

L'exèrcit de l'aire ucraïnès ha dit, en un comunicat, que la fàbrica de reparació d'avions l'han destruïda quatre míssils de creuer que l'exèrcit rus hauria llançat des del mar Negre, a centenars de quilòmetres.

En aquest comunicat s'afirma que en total Rússia ha llançat sis míssils contra aquest objectiu, però que les defenses ucraïneses han aconseguit interceptar-ne i destruir-ne 2 abans que hi arribessin.

Aquest atac aeri és el primer que viu la ciutat de l'oest d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus. Lviv és una zona pròxima a la frontera polonesa que havia quedat lluny de la guerra a Ucraïna.

El primer atac a prop de Polònia va ser diumenge passat, quan Rússia va bombardejar la base militar de Iàvoriv, a uns 20 quilòmetres de Lviv. Van morir-hi 35 persones i 134 van quedar ferides.


23 morts a Khàrkiv

A l'altra banda del país, a tocar de la frontera amb Rússia, la segona ciutat del país, Khàrkiv, també ha rebut nous atacs en les últimes hores; uns atacs que haurien mort almenys 23 persones.

Els projectils russos han impactat en una escola i un centre cultural, que és on hi hauria hagut la majoria de víctimes mortals, i també en un mercat que estava tancat i buit.

La ciutat de Khàrkiv és un dels principals objectius militars de Rússia en aquesta invasió perquè es troba a pocs quilòmetres de la frontera, de manera que des de fa tres setmanes viu sota els atacs de les bombes i el foc d'artilleria. 
 

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut