Bon Preu compra a Danone la planta de Parets del Vallès per fer-hi un centre logístic
La cadena d'alimentació vol convertir la planta en un hub de distribució que donarà feina a un centenar de persones
Bon Preu adquirirà la planta que Danone té a Parets del Vallès. La cadena de supermercats i la marca de productes làctics han comunicat aquest dimecres que han arribat a un principi d'acord i preveuen que el traspàs es faci efectiu la primera meitat de l'any vinent.
L'adquisició de la planta anirà acompanyada d'un procés de transformació en què Bon Preu té la intenció d'invertir 30 milions d'euros. La voluntat és convertir la planta en un hub de distribució, un centre logístic i tecnològic on també hi haurà oficines i personal qualificat, que treballarà principalment per a la zona metropolitana.
La cadena d'alimentació catalana calcula que el nou centre de treball donarà feina a un centenar de persones. En aquest sentit, han assegurat que oferiran als treballadors de l'actual fàbrica, unes 157 persones, la possibilitat d'accedir "de manera prioritària" a l'empresa.
Més de 40 anys d'activitat
Danone va anunciar a principis d'any la voluntat de tancar la planta de Parets del Vallès per la caiguda de les vendes de les marques que s'hi fabriquen. En aquell moment l'empresa va manifestar el seu compromís d'intentar aconseguir un comprador que mantingués l'activitat industrial a la població.
Després de diverses jornades de mobilitzacions i negociacions, al març es va arribar a un acord amb la plantilla que incloïa prejubilacions a 33 empleats a partir de 55 anys, indemnitzacions per acomiadament i el trasllat de 37 persones a la planta d'Aldaia, al País Valencià.
Un any i mig abans, l'empresa havia celebrat el 40è aniversari de la fàbrica amb anuncis d'inversions per acabar la digitalització dels sistemes operatius.
Un cop es tanqui l'operació de compra, Danone només conservarà una planta a Catalunya, el centre on envasa l'aigua Font Vella, a Sant Hilari Sacalm, a la Selva.