Londres

Boris Johnson ordena ara tres setmanes de confinament al Regne Unit pel coronavirus

A banda d'anar a treballar en casos d'"absoluta necessitat", els britànics només podran sortir de casar per comprar, fer exercici, anar al metge o bé cuidar persones vulnerables

Actualitzat

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha ordenat tres setmanes de confinament obligatori al Regne Unit amb l'objectiu de frenar la propagació del coronavirus.

Els britànics només podran sortir al carrer per comprar, fer exercici (una vegada al dia, ja sigui córrer, caminar o anar en bicicleta), anar al metge o bé cuidar persones vulnerables. Només es podrà anar a treballar en casos d'"absoluta necessitat", ha insistit Johnson.

La policia sancionarà aquells que incompleixin aquestes mesures.

En un discurs televisat des de Downing Street, Johnson ha dit que, com en altres països, al Regne Unit aquest és un "moment realment perillós":

"Sense un enorme esforç nacional per aturar l'avenç d'aquest virus, arribaria una situació que cap sistema sanitari del món podria suportar. Perquè no hi hauria prou respiradors, llits de cures intensives, metges ni infermeres" 

 

A partir d'ara, tots els comerços que no venguin productes essencials i els espais religiosos hauran de tancar les portes. També se suspenen tots els esdeveniments socials i cerimònies, incloent-hi casaments i batejos, amb l'excepció dels funerals.

Els parcs continuaran oberts perquè la ciutadania pugui anar-hi a fer esport, però la policia dissoldrà qualsevol reunió de més de dues persones que no visquin al mateix domicili.

 

El Tower Bridge de Londres, pràcticament buit, aquest dilluns al migdia
El Tower Bridge de Londres, pràcticament buit, aquest dilluns al migdia (EFE / Andy Rain)

 

Canvi de rumb de Johnson

Fins ara, el govern britànic s'havia limitat a recomanar als ciutadans que mantinguessin un "distanciament social" i havia decretat el tancament de pubs, restaurants i altres locals d'oci.

Aquest enduriment de mesures arriba després que aquest dilluns s'hagin detectat 967 casos més de Covid-19 i la xifra de morts s'hagi enfilat fins a 335, 54 més respecte aquest diumenge.

Johnson ha anunciat que, d'aquí a tres setmanes, analitzarà com ha avançat el virus i, en funció de les condicions, "relaxarà" les mesures decretades aquest dilluns.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Boris Johnson
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut