Laura Borràs sempre ha mantingut que ha estat víctima de persecució política (ACN/Jordi Borràs)

Borràs demana l'amnistia al Suprem per la causa de la Institució de les Lletres Catalanes

L'encara presidenta de Junts va ser condemnada per prevaricació i falsedat documental per la seva gestió al capdavant de l'entitat
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Laura Borràs

L'encara presidenta de Junts, Laura Borràs, demana al Tribunal Suprem que li apliqui la llei d'amnistia en la causa de la Institució de les Lletres Catalanes, segons ha avançat el diari Ara.

El març de l'any passat, Borràs va ser condemnada per prevaricació i falsedat documental a 4 anys i mig de presó i a 13 anys d'inhabilitació, per la seva gestió al capdavant de l'entitat.

El seu advocat, Gonzalo Boye, ha presentat un escrit al Tribunal Suprem, que ha de resoldre un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Malgrat que el cas de Borràs no està relacionat directament amb el procés independentista, ni amb les consultes de l'1-O i el 9-N, ella sempre ha mantingut que és víctima de persecució política.

Un dels arguments per demanar acollir-se a l'amnistia és vincular la defensa de la llengua que feia des de la Institució de les Lletres Catalanes amb l'independentisme.

Precisament, Laura Borràs serà rellevada per Carles Puigdemont com a presidenta de Junts aquest cap de setmana al congrés nacional de la formació a Calella.

 

 

ARXIVAT A:
Junts Laura Borràs Tribunal Suprem Amnistia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut