Borràs denuncia ser víctima d'una persecució i reitera que no dimitirà

Junts defensa que la causa s'allunya de la corrupció en caure els delictes de malversació i frau, i demana unitat als partits independentistes
Actualitzat
TEMA:
Laura Borràs

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, s'ha refermat en la seva innocència i ha tornat a dir que no pensa dimitir. Ha denunciat que és víctima d'una persecució política que es demostra amb la desproporció de la pena que demana la Fiscalia.

En un escrit que s'ha fet públic aquest dijous, el ministeri fiscal demana 6 anys de presó i fins a 21 anys d'inhabilitació a la presidenta del Parlament per, suposadament, haver fraccionat contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, cosa que hauria beneficiat un amic seu.

La Fiscalia considera que Borràs va prevaricar i va cometre un delicte de falsedat documental, però descarta els delictes de malversació i frau.

"Em sembla que és evident que la persecució política es manté i s'evidencia en la desproporció de les penes que se'm demanen. Em revolto i m'indigno perquè jo no soc culpable d'això que se m'acusa. Vaig fer la meva feina, sí, i la vaig fer ben feta, sí, la vaig fer molt ben feta. Sembla que hi ha qui encara no ho ha entès: no dimitiré del meu càrrec de presidenta del Parlament de Catalunya."

Per la seva banda el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha expressat el "suport granític" del partit a Borràs i ha demanat als partits independentistes fer front comú. "O l'independentisme es planta o posa catifa vermella a la repressió", ha dit.

"El mal està fet"

Borràs ha assenyalat que la causa perd "força" per l'arxivament de dos dels quatre delictes que li imputaven i considera que aquest fet demostra encara més la persecució política a la qual està sotmesa.

"Després de quatre anys de suportar l'etiqueta de corrupta, lladre i malversadora, ara la Fiscalia diu que no. Molta gent m'ha condemnat sense ni tan sols caldre judici. Qui me'n rescabala? On és la reversibilitat?". I ha demanat "una reflexió" a qui "amb massa lleugeresa i frivolitat" ha donat per bones acusacions "que ni la fiscalia considera consistents".

"El mal està fet", ha dit, i ha insistit en el fet que tampoc ha comès els altres càrrecs de què se l'acusa i ha apel·lat a la presumpció d'innocència.

"La presumpció d'innocència hauria de ser sagrada perquè la presumpció de culpabilitat és especialment malèvola", ha dit.

Jordi Turull i Laura Borràs, secretari general i presidenta de Junts (EFE / Quique García)

 

L'aplicació de l'article 25.4, decisió de la mesa

Sobre l'aplicació de l'article 25.4 del reglament del Parlament, que estableix que, per delictes lligats a la corrupció, se suspendrà el diputat immediatament quan hi hagi acta ferma d'obertura de judici oral, la presidenta de la cambra ha remarcat que no ha demanat mai que "ningú se salti el reglament". Però ha subratllat que, qui haurà de decidir si s'aplica aquest article finalment, en cas que s'obri judici oral, és la mesa.

"Els jutges haurien de fer de jutges, i al Parlament els diputats han de fer de polítics i no de jutges. A la mesa hi ha diputats, no jutges, i han de prendre decisions polítiques que tindran conseqüències polítiques", ha resumit, i ha confiat que la mesa decidirà amb "consciència".

 

Unitat independentista

En aquest sentit, Jordi Turull ha apel·lat als partits independentistes a no seguir les estratègies de l'Estat per destruir l'independentisme, fent valdre el principi de presumpció d'innocència de la presidenta del Parlament.

"Vull pensar que les forces independentistes del Parlament de Catalunya no aniran més enllà del que no ha anat la Fiscalia i, per tant, tot aquest rum-rum parlant de malversació o corrupció es tallarà de soca-rel", ha dit Turull.

El secretari general de Junts ha afegit: "No es pot caure en el parany", i ha demanat a les forces independentistes que "no facin el joc per acció o omissió a les clavegueres de l'Estat". Segons Turull es tracta d'un moment "d'emergència democràtica i de repressió absoluta".

ARXIVAT A:
Laura Borràs Jordi Turull Junts
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut