Bosch diu que buscaran "grans pactes", però adverteix: "No renunciarem a la igualtat, l'honestedat i la capital estat"

Junqueras: "Avui estem molt a prop de tots els objectius que s'ha marcat aquest país"
Redacció Actualitzat

"No era fàcil i ho hem fet". Així ha començat el seu discurs l'acaldable per ERC a la ciutat de Barcelona, Alfred Bosch, que ha explicat que ha felicitat la més que probable alcaldessa Ada Colau per una "victòria molt treballada" i que ha parlat amb Xavier Trias, amb qui s'han emplaçat a parlar de la ciutat i a col·laborar amb la resta de partits.

Per Bosch, hi ha hagut un canvi polític i social que "hem de de tenir molt en compte". En aquest sentit, ha assegurat: "Entenem que el poble ha parlat a favor d'un canvi profund". En qualsevol cas, ha volgut destacar: "Clarament han guanyat les forces partidàries del 'sí', que han pujat, mentre que les forces partidàries del 'no' han baixat de forma notable". I, després de manifestar que l'Ajuntament és "més plural que mai", ha celebrat: "És molt important que l'esquerra independentista en general ha passat de 2 a 8 regidors, hem quadruplicat".

Davant d'aquests resultats ha felicitat la CUP per la seva entrada a l'Ajuntament, amb qui "parlarem i ens entendrem". De fet, ja ha avançat que buscaran "acords i grans pactes de ciutat" per resoldre els grans problemes de la gent i la ciutat com la pobresa, l'atur o l'habitatge.

El republicà ha insistit que "treballarem per fer una Barcelona igual per a tothom" i "farem tot el possible per cosir una ciutat sense desigualtats" ni diferències.

Ara bé, Bosch ha assegurat que mantenen "les nostres condicions bàsiques, que ens inspiren i mantindrem": "Per dialogar no renunciarem els tres eixos: igualtat, honestedat, capital estat. No renunciarem a cap d'ells".

Finalment, el candidat republicà ha agraït "un molt bon resultat que iguala records històrics" de què "ens hem de sentir orgullosos". "Hem quedat tercers per primer cop a la ciutat", ha dit.

Junqueras: "El vot sobiranista ha passat d'1.100.000 a 1.400.000"

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha explicat : "Avui estem molt a prop de tots els objectius que s'han marcat aquest país". I és que "el vot sobiranista en surt reforçat en passar d'1.100.000 a 1.400.000". Junqueras ha destacat el sumatori de les forces independentistes i diu que ha guanyat el doble de vots que ens els últims comicis i que s'ha convertit en la segona força en nombre d'alcaldes i regidors. Esquerra ha passat de 1.400 regidors a 2.480.

Per Junqueras, "avui estem molt més a prop de la independència, de la igualtat d'oportunitats i de l'honestedat i la neteja política". "Aquests objectius -ha subratllat- surten clarament reforçats a tot Catalunya" en aquestes eleccions, i més quan ERC aporta "més de 250.000 vots nous i la CUP uns 150.000". Això indica -diu- que augmenten els suports a les forces compromeses amb la independència".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut