Imatge d'una mesquita i una zona residencial inundades a Donja Jablanica, Bòsnia i Hercegovina, el 4 d'octubre de 2024 (Reuters/Amel Emric)

Bòsnia pateix les inundacions més mortals dels últims 10 anys amb 16 morts i 40 desapareguts

S'ha declarat l'estat de catàstrofe natural i diversos pobles i ciutats han quedat negats d'aigua; és el cas de Jablanica, que, a més, està inaccessible per carretera
Redacció Actualitzat
TEMA:
Inundacions

Almenys 16 persones han mort i 40 més han desaparegut a Bòsnia i Hercegovina, segons dades oficials del Ministeri de l'Interior, després de les pluges torrencials dels últims dies. Tot i això, aquest dissabte, l'emissora N1 eleva la xifra de víctimes mortals a 21.

La ciutat més afectada és Jablanica, a uns 70 quilòmetres de Sarajevo, que pràcticament ha quedat negada d'aigua i està inaccessible per carretera. S'han inundat cases i han quedat destruïdes carreteres i vies fèrries.

Les inundacions es concentren, sobretot, a les ciutats del centre i sud-oest del país, on s'ha declarat l'estat de catàstrofe natural. També hi ha hagut esllavissades de terra i es creu que diverses persones hi han quedat atrapades.

Una zona residencial a Donja Jablanica, a Bòsnia i Hercegovina, inundada el 4 d'octubre de 2024 per les fortes pluges (Reuters/Amel Emric)

Les precipitacions han arribat a deixar 85 litres en 24 hores i han provocat danys en desenes de pobles i ciutats. Altres localitats que s'han vist afectades a banda de Jablanica són Kiseljak, Kresevo, Busovaca i Fojnica, on unes 500 persones han quedat aïllades, sense aigua potable ni electricitat.

Una vista d'un dron mostra una zona residencial inundada a Donja Jablanica, Bòsnia i Hercegovina, el 4 d'octubre de 2024 (Reuters/Amel Emric)

La Unió Europea ja ha anunciat que està a punt per oferir ajuda al país balcànic en la que es considera la inundació més mortal dels últims 10 anys. Sèrbia i Croàcia també han anunciat l'enviament d'equips de rescat per tal d'ajudar a localitzar desapareguts i col·laborar en les tasques de neteja, especialment a Jablanica.

ARXIVAT A:
Inundacions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut