Boye denuncia que l'Audiència Nacional li ha copiat tot el contingut del mòbil
L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, en una imatge d'arxiu

Boye denuncia que l'Audiència Nacional li ha copiat tot el contingut del mòbil

L'advocat de Puigdemont i Torra nega tenir relació amb cap cas de blanqueig de capitals

RedaccióActualitzat

L'advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, Gonzalo Boye, ha assegurat que l'escorcoll que han fet aquest dilluns al seu despatx no té res a veure amb cap cas de blanqueig de diners, com diu l'Audiència Nacional.

Segons ha afirmat aquest dimarts a la matinada a Twitter, el que va fer la Policia Nacional per ordre de l'Audiència Nacional va ser copiar el contingut del seu correu i el seu mòbil, suggerint que aquest era l'objectiu de l'operació:

"No tenim cap relació amb el blanqueig de capitals ni cap organització criminal, relacionada amb el narcotràfic, per la qual s'ha ordenat el registre."

"El registre s'ha centrat a copiar correus electrònics i a bolcar tota la informació del meu mòbil. Res relacionat amb el motiu abans exposat."


Més de 15 hores d'escorcoll

Boye diu que l'escorcoll va durar més de 15 hores, i assegura que continuarà defensant "els exiliats i presos polítics catalans i qui faci falta". Boye defensa Puigdemont i Torra, però també altres perseguits per la justícia espanyola, com el raper Valtònyc.

L'advocat, que fa gairebé 2 anys que forma part de l'equip jurídic que defensa Carles Puigdemont, està citat aquest dimecres per declarar com a investigat a l'Audiència Nacional.

L'ha citat la jutgessa María Tardón, la substituta de Carmen Lamela, que ha assegurat que aquesta investigació no té res a veure amb el fet que Boye sigui l'advocat de Puigdemont.

Puigdemont i el que "només passa a països com Turquia o la Xina"

Per la seva banda, Carles Puigdemont ha ironitzat a Twitter sobre l'escorcoll, afirmat que és "seguríssim que no té res a veure" amb ell i amb el fet que l'advocat "estigui dissenyant les estratègies judicials en un moment molt transcendent":

 

Gonzalo Boye, aquest dilluns a la porta del seu despatx de Madrid


Segons Snowden, és "repressió política"

El nord-americà Edward Snowden, que viu exiliat a Rússia i el qual Boye també defensa, ha assegurat a Twitter que el coneix molt bé i està convençut que l'objectiu de l'Audiència Nacional és la "repressió política":

"Ens hauria d'alarmar que, fins i tot a les democràcies, advocats, editors i gent normal s'enfrontin a represàlies per una feina que comporta principis polítics":


Boye: "No té cap mena de rellevància jurídica"

L'afectat no ha gosat anar tan lluny. Entrevistat per "El matí de Catalunya Ràdio", ha negat les acusacions que li han fet:

"Em sorprèn una mesura d'aquestes característiques, preguntant-me, perquè està tot perfectament documentat, n'hi havia prou. Però vaja, els temps que corren són uns altres i demà aniré a declarar a l'Audiència Nacional."

L'advocat ha assegurat que l'objectiu oficial de l'escorcoll no té "rellevància jurídica" i a la pregunta de si pot tenir "relació directa" amb Puigdemont, ha respost que ho sembla:

"Si no en té ho sembla molt, perquè evidentment en aquests moments nosaltres estem en plena baralla pel president Puigdemont, és un tema que realment -analitzat fredament- no té cap mena de rellevància jurídica."

Boye ha afegit que espera que l'Audiència Nacional no faci un ús il·lícit de la informació i la documentació que li han requisat per utilitzar-la contra Puigdemont.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontAudiència Nacional
Anar al contingut