Han inspeccionat el local i s'han recollit mostres per analitzar-les (Ivan Blanco Vilar)

Brot de salmonel·losi a Barcelona: 22 afectats per menjar truita de patates en un restaurant

Tres dels intoxicats han hagut de ser ingressats a l'hospital durant més de 24 hores

Redacció/AgènciesActualitzat

Brot de salmonel·losi a la capital catalana. 22 persones s'han intoxicat després de menjar truita de patates en un restaurant de Barcelona. Segons ha explicat l'Agència de Salut Pública (ASPB), tres dels intoxicats han hagut de ser ingressats a l'hospital durant més de 24 hores. 

El brot es va detectar dimarts i la truita es va servir dissabte. Tan bon punt es va conèixer la intoxicació, el Servei de Control Alimentari i Intervencions de l'ASPB va informar els responsables del local perquè no fessin servir els ous i perquè canviessin de marca.

En paral·lel s'ha fet una inspecció al local i s'han recollit mostres que s'analitzaran al laboratori de l'ASPB.

També s'està fent seguiment dels casos per informar sobre les mesures de control per evitar la transmissió de la malaltia


Els símptomes de la salmonel·losi

La salmonel·losi és una infecció intestinal causada pel bacteri salmonel·la que acostuma a causar gastroenteritis. Els símptomes, que solen ser lleus, són dolor abdominal, febre, mal de cap, nàusees i vòmits.

Apareixen entre 1 i 3 dies després de la infecció i duren entre 4 i 7 dies. De vegades, però, la diarrea pot ser greu i es requereix l'hospitalització del pacient.

Les persones més vulnerables són els infants, les persones grans i les que tenen malalties cròniques.

 
ARXIVAT A:
SalutAlimentació
Anar al contingut