El sultà de Brunei, Hassanal Bolkiah, reunit amb el president de Vietnam, Nguyen Phu Trong (Reuters)

Brunei vol imposar la lapidació per delicte d'homosexualitat i adulteri

El país asiàtic té previst aprovar la setmana que ve una reforma del Codi Penal molt criticada per organitzacions a favor dels drets humans
Redacció Actualitzat
TEMA:
LGTBI

Brunei té previst aprovar la setmana que ve la pena de mort per lapidació com a càstig per als homosexuals, els adúlters o els violadors.

El nou Codi Penal incorpora una nova llei anti-LGTBI que també preveu l'amputació d'un peu o d'una mà per a qui robi. A més, grups de musulmans estaran obligats a veure l'aplicació de la condemna. Aquests canvis s'aprovaran, en principi,, en una sessió el dimecres 3 d'abril.

Brunei va ser el primer país de l'est d'Àsia a introduir la xària, és a dir, la llei islàmica que regula el conjunt d'activitats públiques i privades de la vida dels musulmans. El 2014, el govern va incloure al codi penal multes o penes de presó per l'embaràs fora del matrimoni o no resar els divendres.

Actualment, l'homosexualitat és castigable a Brunei amb fins a deu anys de presó, però els canvis penals recullen la pena de mort per lapidació o bé per fustigació.

 

Crítiques de les associacions de drets humans
 

Diverses organitzacions de drets humans estan intentant convèncer el govern que aturi aquesta llei. La fundació OutRight Action International o el grup The Brunei Project en són algunes. El fundador d'aquesta última, Matthew Wolfe, ha dit que no hi ha temps per perdre:
 

"Estem intentant posar pressió sobre el govern de Brunei, però s'ha de tenir en compte que hi ha poc temps fins que les lleis tinguin efecte".


La investigadora d'Amnistia Internacional a Brunei, Rachel Chhoa-Howard, exigeix que el país compleixi amb la Declaració Universal de Drets Humans:
 

"El país ha d'aturar immediatament els plans per implementar aquests càstigs cruels i revisar el seu Codi Penal en compliment de les seves obligacions amb els drets humans.  La comunitat internacional ha de condemnar urgentment el moviment de Brunei"

ARXIVAT A:
LGTBI Drets humans
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut