Meta és l'empresa matriu de les xarxes Facebook i Instagram (iStock)

Brussel·les investiga Facebook i Instagram: "No estalviarem esforços per protegir els menors"

Les autoritats comunitàries posen en dubte els sistemes de verificació d'aquestes plataformes i els seus mecanismes per evitar que els joves hi acabin sent addictes

Enllaç a altres textos de l'autor

Jordi Baró

Corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel·les

@jordibaro
Actualitzat

Una altra investigació de Brussel·les contra la companyia Meta. Ara, davant la sospita que no fa prou per protegir els menors a Facebook i Instagram.

La Comissió Europea està preocupada pel potencial addictiu d'aquestes xarxes socials, per l'efectivitat dels sistemes de verificació d'edat dels usuaris joves i pel nivell de privacitat dels menors en les configuracions predeterminades, com subratlla la portaveu, Johanna Bernsel:

"Les presumptes infraccions estan vinculades al benestar mental dels usuaris i la protecció de menors."

En concret, la Comissió ha obert un procediment a la multinacional nord-americana pel possible incompliment de la Llei Europea de Serveis Digitals, que l'exposa a multes milionàries de fins al 6% de la facturació.

Demanda 'sense precedents' a la multinacional de Mark Zuckerberg
Al mes d'abril, la CE ja va iniciar una primera investigació contra la companyia (Europa Press/Rafael Henrique)

Nou pols entre Brussel·les i Meta

La Comissió adverteix que, a partir d'ara, estarà facultada per "dur a terme una investigació exhaustiva amb caràcter prioritari" i que continuarà recopilant proves, per exemple, enviant més peticions d'informació a la companyia o fent entrevistes o inspeccions.

"No estalviarem cap esforç per protegir els joves", ha sentenciat el comissari europeu de Mercat Interior, el francès Thierry Breton, en una piulada a una altra xarxa social, X (l'antiga Twitter):


A finals d'abril, la Comissió Europea va obrir una primera investigació a Meta, en aquell cas per no fer prou per lluitar contra la desinformació -sobretot de Rússia- de cara a les eleccions europees del juny.

 

ARXIVAT A:
FacebookInstagramComissió EuropeaXarxes socials Salut Mental
Anar al contingut