Meritxell Budó, dimarts passat, entrant al Consell de Govern (ACN/Govern/Jordi Bedmar)

Budó defensa que és el moment de "plantejar la reobertura de la restauració als vespres"

La portaveu en funcions defensa que "les dades, en aquest moment, ens permetrien recuperar una activitat com aquesta"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Meritxell Budó, consellera de la presidència i portaveu del govern en funcions, pensa que "ara ja ens podríem plantejar la reobertura de la restauració als vespres".

En declaracions al programa "Cafè d'idees" de TVE, Budó ha defensat que "va sent el moment d'afrontar aquesta necessitat de donar aquest aire que hem de donar a la gent i als negocis" i que "les dades, en aquest moment, ens permetrien recuperar una activitat com aquesta".

Per això, i perquè ja fa un any que hi ha "mesures de restricció de la llibertat individual", considera que "hem de començar a veure com podem començar a aixecar certes mesures".

"En aquest sentit", ha afegit, "poder sortir a sopar fora comença a ser una de les mesures que s'ha de posar sobre la taula".


Avançar cap a la desescalada

Quan li han demanat concreció sobre la data en què podrien obrir bars i restaurants, Budó ha recordat que aquest dilluns han entrat en vigor unes mesures per quinze dies, durant els quals "hem de començar a treballar les noves mesures".

Unes mesures que Budó fa anar més enllà de la reobertura de la restauració al vespre: la portaveu del govern en funcions ha defensat que cal plantejar-se "de quina manera ha d'anar avançant aquesta desescalada que ja ens hem de començar a planteja, sí, com a desescalada".

Una altra mesura, en aquest context, podria ser retardar una hora l'inici del toc de queda, fins a les 11 de la nit, "per donar-nos aquesta horeta més de marge, que coincidiria en el cas que es pogués començar a obrir la restauració als vespres".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut