Un veihicle de la Policia Nacional (Europa Press)

Detingut un home per l'assassinat de la seva parella a Torremolinos

Un total de 19 dones han mort aquest any assassinades per les seves parelles o exparelles
Redacció / Agències Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

La Policia Nacional ha detingut un home de 45 anys com a presumpte autor de l'assassinat de la seva parella, una dona de 28 anys, a Torremolinos.

L'home ha fugit aquest dimecres al migdia, just després del moment en què s'ha comès el crim, i ha estat arrestat hores després al barri de la Carihuela de la ciutat andalusa. El detingut té dues denúncies per violència masclista de relacions anteriors.

Els fets han passat al voltant de dos quarts de dotze del migdia a la localitat malaguenya. La Delegació del govern espanyol contra la Violència de Gènere està recollint informació sobre el cas:

Si es confirma l'assassinat masclista, la xifra de dones mortes per violència masclista aquest 2023 pujaria a 19.

Des que van començar a registrar-se els assassinats masclistes, l'any 2003, 1.203 dones han mort a Espanya a mans de la parella o exparella.
 

Quatre dones assassinades aquest mes

Aquest mes de maig, quatre dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles.

La mort d'una dona de 31 anys el 6 de maig a Manresa va ser el primer assassinat masclista, tot i que fins aquesta setmana no s'ha començat a investigar el cas com a violència masclista i s'ha detingut la parella.

L'11 de maig va morir una dona de 40 anys que havia estat ferida tres dies abans pel seu marit a Móstoles.

Aquest dimarts, al municipi d'Orio, a Guipúscoa, una dona de 50 anys va ser assassinada per la seva exparella, que després es va suïcidar.
 

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores de cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica de cadascú.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista Masclisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut