CaixaBank potenciarà el nou model d'oficines urbanes i els serveis digitals

CaixaBank planteja un ERO per a 2.157 treballadors, més del 7% de la plantilla

L'entitat vol tancar al voltant de 800 oficines de les més antigues
Anna Farrero Actualitzat

Caixabank ha concretat aquest dijous que vol acomiadar 2.157 treballadors per la reestructuració i el tancament d'oficines que ha posat en marxa.

En una reunió amb els sindicats de l'entitat, CaixaBank ha dit que els acomiadaments afectaran el 7% de la plantilla i que les úniques províncies on no n'hi haurà serà a Barcelona i Terol.

Segons els sindicats, on afectarà més la reducció de plantilla serà a la Comunitat de Madrid, on es podria acomiadar prop de 500 treballadors, un de cada quatre dels previstos.

A Catalunya, els ajustos afectarien 160 persones de les comarques de Tarragona, Lleida i Girona.

Caixabank justifica l'expedient d'acomiadament per un pla de reestructuració de l'entitat que passa per tancar prop de 800 oficines de les més antigues, potenciar el nou model d'oficines urbanes, les anomenades "store", i reforçar els serveis digitals.

Caixabank també vol obrir més centres i doblar la plantilla del servei "inTouch", on ara 900 gestors personals atenen els clients de manera remota aprofitant les noves tecnologies.

Oficina de CaixaBank a la Riera de Mataró (ACN)

En la reunió d'aquest dijous, l'entitat també ha plantejat als sindicats ampliar els horaris a totes les oficines que obririen una tarda més, excepte a l'estiu, flexibilitzar l'horari dels gestors i també que qualsevol treballador pugui treballar en qualsevol oficina o centre de la província on estigui, encara que superi els 25 quilòmetres de distància que ara per ara preveu el conveni.

És l'inici d'una negociació que s'allargarà quatre setmanes.

El sindicat majoritari, Comissions Obreres, no veu cap motiu que justifiqui unes mesures tan dràstiques mentre CaixaBank espera poder tancar la negociació amb un acord.

CaixaBank va comunicar oficialment als sindicats la intenció de presentar un ERO per ajustar la plantilla la primera setmana de gener.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut