El govern calcula que caldrà contractar 9.000 mestres per començar el nou curs al setembre

Caldran 9.000 nous docents per al curs vinent, segons el govern

La portaveu del govern, Meritxell Budó, posa xifres per primera vegada al reforç que caldrà a les escoles en una entrevista a El Punt Avui
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El retorn a l'escola al setembre és un dels gran neguits de moltes famílies i de tota la comunitat educativa. El president Torra ja va avançar aquesta setmana que caldrien "milers" de professors per garantir un retorn a les aules amb totes les garanties de seguretat, però aquest dissabte la portaveu del govern ha estat més explícita: caldran 9.000 nous docents per al curs vinent, segons ha explicat en una entrevista al diari El Punt Avui.

La portaveu del govern de la Generalitat diu en aquesta mateixa entrevista que "per cobrir la despesa demanem una injecció de liquiditat del govern espanyol cap al català". Afegeix Budó que la Generalitat també demanarà "la flexibilització de l'objectiu de dèficit, per tenir més capacitat de despesa."

La xifra del 9.000 docents encara s'està estudiant, però és la quantitat que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha posat sobre la taula en l'últim Consell Executiu.

Sobre si es convocaran noves oposicions de mestres, la portaveu del govern català diu que "no forçosament" i que la contractació podria "ser gent que està en llistes".

Budó explica que al setembre "l'escola no pot començar amb la mateixa normalitat que va començar el curs passat" i que la pandèmia del coronavirus ha fet evident que es necessitarà "reforç de milers i milers de docents per donar resposta a la necessitat dels alumnes i les seves famílies".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut