Primavera Sound avança la publicació del cartell per la filtració d'un dels grups
Imatge del Primavera Sound del 2019 (Foto: Toni Rosado)

Canvi de data del Primavera Sound 2020 pel coronavirus: se celebrarà a l'agost

La celebració del vintè aniversari del festival haurà d'esperar, i es farà del 26 al 30 d'agost

Actualitzat

El festival Primavera Sound ajorna la seva 20a edició, a causa de la pandèmia del coronavirus. Així ho ha decidit l'organització, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el de Sant Adrià de Besòs.

Atesa aquesta excepcionalitat, el Primavera Sound Barcelona 2020, que inicialment estava previst del 3 al 7 de juny, ha comunicat que se celebrarà del 26 al 30 d'agost.


L'organització del festival ha afirmat que la seva "absoluta prioritat" sempre ha estat "garantir la seguretat del nostre públic, dels artistes i de totes les persones involucrades en el festival".

En el comunicat, també defensa el "paper clau" que tindrà la cultura i, en concret, la música en directe, per ajudar la població a tornar a la normalitat:

"Ens sentim amb l'obligació i responsabilitat de contribuir en la mesura que puguem a la supervivència de l'escena de la música en directe, que tindrà un paper clau en el retorn a la normalitat després d'aquesta situació absolutament inèdita i mai abans afrontada pel sector cultural i tots els seus agents."

També han explicat que les entrades ja adquirides seguiran sent vàlides per a les noves dates, i que més endavant donaran més informació de quan se'n podrà reactivar la venda.

En la passada edició del Primavera Sound, el festival va superar el seu propi rècord d'assistència amb 220.000 persones.


La música en viu a la corda fluixa

A Catalunya, es calcula que del març al juny s'hauran suspès prop de 3.500 concerts i es deixaran de facturar 18 milions d'euros.

Però, si el tancament s'allargués fins al setembre, es cancel·larien 7.500 concerts i la facturació cauria gairebé 100 milions. Per això, el sector reclama ajudes al govern, i, als ajuntaments, que no desviïn els diners que volien destinar a la cultura.
 

El canvi de data s'ha comunicat després que, aquest dimarts, una setantena de festivals de música europeus, entre els quals hi ha el Primavera Sound i el Bilbao BBK Live, subscrivissin una declaració conjunta per a la celebració dels certàmens d'aquest estiu com a part "crucial" per fer sobreviure la indústria.

Una posició que comparteixen festivals com els danesos Roskilde Festival i NorthSide, el parisenc Rock en Seine, el noruec Bergenfest, el serbi Exit Festival o el festival de música electrònica d'Alemanya Melt. "Tots esperem poder dur a terme els nostres festivals aquest estiu", assegura el manifest "Els festivals es mantenen units arreu d'Europa", en una declaració conjunta que serveix per "compartir coneixement" i actuar "units".

ARXIVAT A:
Coronavirus Primavera SoundCulturaMúsica
Anar al contingut