Renfe, Ouigo i Iryo han anunciat cancel·lacions i retards per a aquest diumenge (EFE/Kai Försterling)

Caos a Atocha: més de 13.000 passatgers afectats pels trens cancel·lats

Renfe preveu recuperar la normalitat aquest dilluns en obrir-se una de les vies del túnel afectat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

Renfe ha informat que els trens que connecten el País Valencià i Múrcia amb Madrid recuperaran la normalitat aquest dilluns després del descarrilament d'un tren sense passatgers el dissabte al vespre.

Un comboi va bolcar en el túnel que uneix les estacions d'alta velocitat de Puerta de Atocha i Chamartín mentre feia una maniobra. El tren descarrilat segueix a l'interior del túnel, però Adif assegura que la circulació podrà reprendre's per la via no afectada

Uns 13.700 passatgers de Renfe, Ouigo i Iryo s'han vist afectats aquest diumenge per diverses cancel·lacions i retards derivades de l'incident.


Almenys 22 trens cancel·lats

Amb tot, aquest diumenge Renfe ha cancel·lat 22 trens --mentre que 26 circulen amb normalitat-- en els trajectes que uneixen Madrid amb el País Valencià i amb Múrcia.

Per la seva banda, Ouigo ha anunciat que suprimiran al voltant del 50% dels serveis, així com retards i canvis d'horari en rutes que tinguin sortida i arribada des de Madrid, València, Alacant, Elx, Múrcia, Conca, Valladolid, Albacete i Segòvia, en estar totes operades des de l'estació de Madrid Chamartín. 

Renfe assegura que informa de les cancel·lacions i retards amb dues hores d'antelació (EFE/Sergio Pérez)


L'operadora Iryo ha informat que aquest diumenge traslladaran els seus passatgers entre Madrid i Alacant, o viceversa, amb autocar; mentre que per a aquells clients que viatgin a o des de València mantindran el trajecte amb tren, però l'estació de sortida o arribada serà Atocha.

Un dels afectats ha explicat a l'agència EFE que aconseguir un autobús per a aquestes destinacions és una "odissea" i que ningú agafa el telèfon quan intenta posar-se en contacte amb Renfe.

El tren segueix dins del túnel

El comboi que va descarrilar aquest dissabte no ha pogut ser retirat pels equips de manteniment, segons ha informat Adif en un comunicat, i el pròxim cap de setmana continuaran treballant-hi per extreure'l.

El director general de Negoci i Operacions de Renfe, Óscar Gómez Barbero, ha detallat que aquest túnel és el que utilitzen els trens d'alta velocitat de les tres operadores perquè els trens que venen des de la zona del Llevant arribin a Chamartín.

Diversos passatgers a l'estació d'Atocha, a Madrid, aquest diumenge (EFE/Sergio Pérez)


Gómez Barbero també ha avançat que hi haurà una indemnització que s'afegirà a la reclamació habitual pels retards i cancel·lacions.

"Això no hi ha qui ho compensi, però és una manera de reconèixer que aquesta situació no és la normal."


Demanen la compareixença de Puente

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha afirmat des de Vigo que cal investigar les causes de l'accident, que s'està "resolent" el problema i ha assegurat que és possible que se solucioni "abans del que estava previst".

En canvi, el PP ha demanat la compareixença urgent de Puente al Senat perquè "informi sobre els greus i continus incidents produïts a la xarxa ferroviària nacional".

 

ARXIVAT A:
AVE Mobilitat Transport públic
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut