Gary Lineker al plató de la BBC, on presenta el "Partit del dia"

Cap dona entre els deu professionals més ben pagats de la BBC: la primera, al lloc 13

La corporació pública britànica assegura que en un any ha reduït la bretxa salarial del 9,3% al 7,6%
Redacció Actualitzat

Dotze homes encapçalen la llista de professionals de la BBC més ben pagats, i no és fins a la posició 13 que hi ha la primera dona.

La corporació pública britànica ha publicat la llista, que encapçala l'exfutbolista Gary Lineker, amb un sou que supera els dos milions d'euros anuals pel programa estrella de futbol.

Fa mesos que la polèmica envolta la corporació per la desigualtat salarial entre homes i dones, després que l'any passat es va publicar per primer cop la llista dels treballadors que cobren més de 160.000 euros bruts l'any, més que la primera ministra del país.

La corporació, finançada pels ciutadans, que paguen 150 euros anuals, està obligada a fer-ho públic, com havien reclamat llargament el Partit Conservador i la premsa conservadora, que acusen la cadena d'estar massa a l'esquerra.

Els números dos i tres de la llista són Chris Evans i Graham Norton. La primera dona és la responsable dels programes en directe del dissabte a la nit, Claudia Winkleman, amb un salari de més de 400.000 euros.

Entre els vint primers de la llista només hi ha dues dones, però la corporació assegura que la bretxa salarial de gènere s'ha reduït del 9,3% al 7,6% respecte a l'informe passat.

 

Fa un any, els homes ocupaven els set primers llocs, i Winkleman, el vuitè. S'ha reculat, doncs, cinc posicions en un any. La corporació assegura que es deu a canvis en l'organització empresarial.

Després de saber-se l'informe anterior, la responsable de la BBC a la Xina, Carrie Gracie, va dimitir per la desigualtat salarial.

 

El mes passat, la cadena es va disculpar. Gracie havia denunciat que dos responsables masculins amb una feina semblant a la seva guanyaven un 50% més que ella.

La corporació li ha acabat pagant retroactivament una part important de diners, que la periodista ha donat a una organització que lluita per la igualtat salarial entre homes i dones.

Notícia Relacionada: Vicky Sparks, de la BBC, la primera narradora de futbol al Mundial

Pocs dies després de la seva renúncia, sis presentadors de la BBC van decidir abaixar-se el sou per la diferència amb les companyes. El director general, Tony Hall, assegura que treballen per eliminar aquesta bretxa salarial el 2020, ja que "aquestes coses necessiten temps".

I el debat s'ha traslladat a les xarxes socials. La parlamentària Anna Soubry li ha respost que pari de dir "bestieses" i que "no fa falta temps per pagar igual a les periodistes; només cal posar-s'hi".

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut