El caçador furtiu detingut hauria matat almenys 70 tigres de Bengala en 20 anys (Pixabay)

Capturen després de 20 anys un conegut furtiu que hauria caçat 70 tigres de Bengala

El tigre és una espècie protegida en greu perill d'extinció
Virgínia Arqué Nueno
TEMA:
Medi ambient

Es diu Habib Talukder i era un dels fugitius més buscats per la policia i els agents forestals de Bangladesh. Fins aquest cap de setmana, en què, després de 20 anys fugit, ha estat capturat per la policia a Sharankhola, a l'àrea pantanosa de Sundarbans, a l'extrem sud del país.

L'home, de 50 anys, és conegut amb el malnom d'"el caçador de tigres" i se li ha atribueix almenys l'assassinat de 70 tigres de Bengala, una espècie protegida en perill d'extinció. Segons els agents forestals que l'han detingut, hauria reconegut aquestes captures il·legals. Tenia tres ordres de recerca pendents i ara, després de 20 anys de persecucions fallides, ja és a la presó.

 

La policia l'hauria capturat gràcies a l'avís d'un confident de la zona de Sundarbans on operava i on era molt conegut, mentre dormia a casa d'un veí. Els mitjans que han cobert la notícia expliquen que despertava una barreja de por i d'admiració entre el veïnat de la zona, per la seva capacitat d'endisar-se sol a la selva a matar tigres i altres animals salvatges.

Aquest cop, l'orografia del terreny on operava, una zona de manglars, fangosa i de difícil accés que el furtiu coneixia molt bé, no li ha permès escapar-se.

Al caçador furtiu l'han detingut a Sharankhola, a l'extrem sud del país (Google Maps)


Menys de 2.000 exemplars al món

El tigre és una espècie en perill d'extinció. L'ONG WWF calcula que n'hi ha menys de 4.000 en llibertat a tot el món, la meitat, a l'Índia. El seu hàbitat és molt variable, des d'altes muntanyes fins a boscos tropicals, humids i temperats, manglars o selves i sabanes.

El tigre és una espècie protegida en perill d'extinció (Pexels/Syantan Kundu)

És de les espècies més amenaçades del planeta a causa de la caça furtiva i el comerç il·legal. Actualment només ocupen el 7% del seu territori històric i han passat dels 100.000 exemplars que hi havia a principis del segle passat als 3.890 que se'n comptabilitzen actualment, gràcies, sobretot a la lluita contra la caça furtiva i l'èxit en les campanyes de repoblació de l'espècie.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut