Tòquio

Carme Ruscalleda recupera la segona estrella Michelin del Sant Pau de Tòquio

El restaurant Sant Pau que Carme Ruscalleda té a Tòquio ha recuperat la segona estrella Michelin. Ara els restaurants que té sumen set estrelles Michelin, cosa que la converteix en la cuinera amb més distincions del món.

RedaccióActualitzat

El restaurant Sant Pau que la cuinera catalana Carme Ruscalleda té a Tòquio ha recuperat la segona estrella Michelin. Així ho recull l'última edició de la prestigiosa guia per a la capital japonesa, la ciutat amb més restaurants amb tres estrelles Michelin del món. El Sant Pau de Tòquio ja havia estat reconegut amb dues estrelles, però l'any 2011 en va perdre una després que va plegar una part de l'equip de cuina arran del tsunami a la costa nipona. Ara el dirigex el xef japonès Yosuke Okazaki. Amb l'estrella recuperada, els restaurants de Ruscalleda acumulen set estrelles Michelin, cosa que la converteix en la cuinera amb més distincions del món.

Tòquio, amb 13 restaurants amb tres estrelles Michelin, supera per cinquè any consecutiu París, la segona, que suma deu locals amb la màxima distinció. Tot i això, la capital japonesa n'ha perdut un: la de l'únic establiment especialitzat en tempura que la tenia, el Nanachome Kyoboshi, que s'ha quedat amb dues estrelles.

L'edició 2014 de la Guia Michelin, que s'ha presentat al Japó i que es posarà a la venda el 6 de desembre, atorga dues estrelles d'"excel·lent" a 55 restaurants de Tòquio, dos més que el 2013, i 175 locals han estat distingits amb una estrella. En total, la guia atorga 240 estrelles a restaurants de la capital japonesa, una més que en l'edició anterior.

Fa unes dues setmanes la Guia Michelin ja va revelar quins eren els restaurants guardonats amb les seves prestigioses estrelles per aquest 2014 en la seva edició d'Espanya i Portugal. El Sant Pau de Carme Ruscalleda i el Celler de Can Roca dels germans Roca mantenen la màxima distinció al costat d'altres restaurants com l'Arzak i l'Akelarre, a Sant Sebastià; el Berasategui, a Lasarte; Quique Dacosta, a Dénia, i l'Azurmendi, a Biscaia.

Anar al contingut