Carme Ruscalleda a la cuina del restaurant Sant Pau, en una imatge d'arxiu (EFE)

Carme Ruscalleda serveix l'últim sopar del restaurant Sant Pau després de 30 anys

Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Aquest dissabte, 27 d'octubre, ha tancat el restaurant Sant Pau, de la xef catalana Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar, al Maresme.

Després de trenta anys s'ha servit l'últim sopar. Ruscalleda explicava a Catalunya Ràdio els motius d'aquesta decisió.

"Per prendre consciència de l'edat que un té. Encararé la vida amb una marxa més lenta, badaré un pèl més, i no badaré per entrebancar-me, sinó per veure aquelles coses que em perdia anant massa despistada. Continuaré treballant i amb compromís amb la vida i amb la gent, com sempre."

Ruscalleda continuarà treballant al mateix local en un centre d'experimentació culinària anomenat Cuina Estudi i ha dit que encara la nova etapa amb il·lusió.

"Estic contenta perquè obro una porta a una altra activitat relacionada amb la mateixa feina sense el compromís que requereix un Sant Pau obert."

 

El Sant Pau va rebre durant els anys noranta la seva primera i segona estrelles Michelin, i des del 2006 era un dels pocs restaurants al món amb tres estrelles.

 

La xef Ruscalleda ha publicat un dels plats de l'últim sopar a través de Twitter, amb roses i maduixes.

 

El 6 de novembre s'emetrà per TV3 "L'últim sopar", en el programa "Sense ficció", per explicar les vint-i-quatre hores que transcorren abans, durant i després del tancament del restaurant.

 

Adeu a un dels millors restaurants

Carme Ruscalleda i el seu marit, Toni Balam, van obrir el Sant Pau el juliol del 1988 com a continuació de la botiga d'alimentació familiar. Fa catorze anys van crear el Sant Pau de Tòquio, de la mà de l'empresari Yuji Shimoyama. El restaurant de la capital japonesa té dues estrelles Michelin.

I des del 2009 gestionen el restaurant Moments, de l'hotel Mandarin Oriental de Barcelona, liderat pel seu fill Raül Balam, amb dues estrelles de la prestigiosa guia gastronòmica.

En total, set estrelles Michelin. Cap dona en té tantes.

ARXIVAT A:
Gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut