Carmena podrà anar als debats electorals del 26M però Errejón no
Errejón i Carmena en un acte previ a la campanya electoral (Efe)

Carmena podrà anar als debats electorals del 26M però Errejón no

La Junta Electoral Central considera que Més Madrid és hereva d'Ara Madrid només en l'àmbit municipal

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) rectifica la seva decisió i l'alcadessa de Madrid, Manuela Carmena, podrà participar en els debats de la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig.

El 29 d'abril la JEC va vetar la participació de Carmena i Errejón als debats electorals. Actuava com ho havia fet amb Vox en relació amb el debat d'Atresmedia de les eleccions generals, considerant que els partits han de tenir representació per poder participar en els debats.

Tot i que la JEC considera que la marca amb què es presenta, Més Madrid, és un "partit de nova creació", entén que és hereva d'Ara Madrid, el partit amb què l'alcaldessa lidera el consistori.

Així doncs, Carmena podrà anar als debats, però la JEC en deixa fora el candidat a la Comunitat de Madrid Íñigo Errejón. La JEC nega també a Més Madrid heretar el temps gratuït que correspondria a Ara Madrid per emetre propaganda electoral a la ràdio i la televisió públiques.

La JEC tampoc permet l'ús d'espais públics gratuïts per als cartells i banderoles de Més Madrid. El partit de Carmena i Errejón ha animat els ciutadans a penjar banderes amb la seva marca electoral als balcons. El PP ja ha recorregut la iniciativa a la Junta Electoral Provincial, segons Efe.

 

Més Madrid reparteix banderes amb les cares de Carmena i Errejón (Efe)

 

Després de la decisió de la JEC, Telemadrid ha proposat un debat amb els principals aspirants. A banda de l'alcaldessa Manuela Carmena, hi assistiran els candidats dels principals partits: José Luis Martínez Almeida (PP), Pepu Hernández (PSOE), Begoña Villacís (Cs), Carlos Sánchez Mato (Madrid en Pie Municipalista) i Javier Ortega Smith (Vox).

Manuela Carmena va arribar a l'alcaldia l'any 2015 presentant-se a les eleccions sota la marca Ara Madrid. El partit està vinculat a Podem, Guanyem Madrid, Esquerra Unida, Equo i independents d'esquerres. Les relacions entre Íñigo Errejón i el líder de Podem van saltar pels aires quan Errejón va decidir presentar-se a les eleccions autonòmiques de la comunitat madrilenya amb la plataforma Més Madrid, la mateixa que Manuela Carmena.

La resposta de la direcció estatal va ser concórrer a les eleccions autonòmiques amb una candidatura única, que competirà amb la d'Errejón.


L'esquerra guanyaria a Madrid

Segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), Més Madrid guanyaria les eleccions a la ciutat de Madrid amb el 33,8% dels vots i podria revalidar l'alcaldia amb el suport del PSOE, amb el 18,4% dels vots.

D'altra banda, el PSOE (26,1%) guanyaria les eleccions del 26 de maig a la Comunitat de Madrid i podria formar govern amb Podem (13%) i Més Madrid (12,8%).

ARXIVAT A:
Eleccions autonòmiques 26MEleccions municipals 26M
Anar al contingut