Càrregues policials a Vallecas (Efe/Emilio Naranjo)
Càrregues policials a Vallecas (Efe/Emílio Naranjo)

Càrregues policials a Madrid en una protesta contra les restriccions anti-Covid

Hi ha hagut 6 persones ferides i tres detinguts

Redacció/AgènciesActualitzat

La Policia ha dissolt una concentració davant l'Assemblea de Madrid que s'ha format després d'una manifestació al voltant d'un centre de salut al districte del Pont de Vallecas. Reclamaven una sanitat pública de qualitat i la dimissió de la presidenta Isabel Díaz Ayuso.

Els agents antidisturbis han carregat contra els concentrats a la zona d'Entrevías.

Es tractava d'un grup d'una cinquantena de persones, sense autorització ni comunicat a la Delegació del Govern, que han anat cap a l'Assemblea de Madrid després de l'acte de protesta als centres de salut, a uns 500 metres.

(Efe/Emílio Naranjo)
(Efe/Emilio Naranjo)
(Efe/Emilio Naranjo)
Càrregues policials a Vallecas (Efe/Emílio Naranjo)
(Efe/Emilio Naranjo)

La Policia ha detingut tres persones que, segons ha informat, llançaven pedres a les forces de seguretat.

El servei d'emergències ha informat que han atès sis ferits: quatre policies, amb contusions lleus, i dos manifestants.

La portaveu de Podem a l'Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huerta, ha dit que l'actuació policial ha estat una vergonya i no té justificació.

 

 

 

Amb el lema #LosBarriosSeLevantan, la Federació Regional d'Associacions Veïnals de Madrid ha impulsat concentracions en més de 50 centres sanitaris de la Comunitat de Madrid per exigir la millora de l'atenció Primària, la contractació de rastrejadors, l'obertura de les zones verdes i el reforç dels transports públics.

També es mostren contraris als actuals confinaments selectius, que consideren "injustos, segregadors, estigmatitzadors i poc eficaços des del punt de vista sanitari".

Ara mateix hi ha restriccions en 26 àrees sanitàries dels districtes de Carabanchel, Usera, Villaverde, Villa de Vallecas, Puente de Vallecas i Ciudad Lineal i 11 de les localitats de Fuenlabrada, Humanes, Moraleja de Enmedio, Parla, Getafe, San Sebastián de los Reyes i Alcobendas.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
Anar al contingut