Pablo Casado en un acte pel Dia de la Hispanitat (EFE)
Pablo Casado en un acte pel Dia de la Hispanitat (EFE)
Màlaga

Casado compara Catalunya amb un "narcoestat" pels "privilegis dels presos"

El líder del PP diu que la hispanitat és "l'etapa més brillant de l'home"

Actualitzat

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha intervingut aquest diumenge en una conferència a Màlaga amb motiu del 12 d'Octubre. Davant de més de 1.700 persones, Casado ha aprofitat l'acte per enaltir la hispanitat com "l'etapa més brillant de l'home" i ha presumit de "poble mil·lenari que ha fet molt per la humanitat".

També s'ha preguntat "quin altre país pot dir que hagi descobert un nou món?" i ha mostrat orgull pel que representa la bandera espanyola "en un moment en què està en perill" quan el PSOE "hipoteca el futur aliant-se amb els independentistes, els aliats d'ETA i els populistes".

Segons Casado, el PP és "ara l'únic partit que garanteix que la nació espanyola segueixi unida, com fa cinc segles, plural, diversa, descentralitzada, vertebrada i cohesionada".


Pressupostos generals de l'Estat

En aquesta línia, les crítiques al PSOE i al govern de Sánchez han continuat durant tota la conferència. Casado ha afirmat que els pressupostos generals de l'Estat plantejats pel govern espanyol i "el seu vicepresident econòmic, Pablo Iglesias" portarien a "l'atur massiu de nou" i suposarien "la base d'una nova recessió a Espanya".

També lamenta que Iglesias "mani sobre l'economia espanyola" i que s'hagi convertit en el gran fitxatge de Sánchez després del seu "currículum a l'Equador, Bolívia i Veneçuela".

El dirigent popular ha assegurat que mai havia vist uns pressupostos així i els ha qualificat de "presa de pèl", perquè "pugen tots els impostos per malgastar, la recepta socialista de sempre" i s'ha preguntat "a qui se li acut amb el que està passant a escala internacional plantejar uns pressupostos que van en la direcció equivocada".

 

Presos independentistes

Casado s'ha preguntat "com és possible que a Espanya una comunitat autònoma tingui un règim carceller diferent a la resta d'autonomies", o com és possible que a les presons hi hagi un règim de visites, de patis "diferents a qualsevol pres preventiu només perquè són els que manen al govern els que gestionen aquella presó".

Ha dit que quan governi el PP, les institucions penitenciàries seran gestionades, com l'educació, la sanitat o la policia, amb competència de titularitat estatal, encara que es pugui gestionar a escala autonòmica".

"Això només passa als narcoestats, on hi ha presos que tenen més privilegis, o en les dictadures" i "passa a Catalunya", ha sentenciat.

 

 

Terrorisme d'ETA

Seguint amb Zapatero, Casado ha afirmat després de la reunió mantinguda entre el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, i l'expresident socialista, que "no tenim res a parlar, únicament que condemni el terrorisme i que col·labori per aclarir els 376 assassinats que segueixen impunes".


"El problema és que no sabem si és Sánchez qui va enviar Zapatero a parlar amb Otegi, i el pitjor de tot és que no sabem per què el va enviar", ha afirmat. Ha deixat clar que "no tolerarem que s'escrigui la historia d'ETA sense comptar amb les víctimes del terrorisme" ni que el govern d'Espanya "pacti amb aquells que van assassinar, segrestar i ferir milers de persones".

 

Catalunya i el 155

Casado ha relacionat el terrorisme d'ETA amb Catalunya novament dient que la situació "comença a assemblar-se en alguns punts a la 'kale borroka' abertzale" i ha tornat a reclamar la intervenció de l'autonomia. "Ja es pot dir alt i clar: a Catalunya que s'ha de tornar a aplicar el 155 perquè es respecti la unitat d'Espanya, la legalitat, la prosperitat i la convivència", ha assenyalat, i ha afegit que s'ha d'aplicar amb l'extensió que faci falta "per acabar amb aquest malson".

"Això està passant amb la complicitat o almenys la inacció dels partits que haurien d'estar des del govern d'Espanya posant límit a això."

Casado els demana "que posin ordre a Catalunya, que no és qüestió de radicalitat, de xenofòbia, de supremacisme, que també és una qüestió de seguretat, que no es pot viure als carrers sense el risc que t'insultin, amenacin o que vagin al col·legi dels teus fills a humiliar-los perquè parlin en un idioma o un altre", ha sostingut.


Casado diu que ja es poden posar en pràctica les previsions de la Llei de Partit per "il·legalitzar els que no condemnin o que tolerin la violència; deixar de finançar aquells partits, perquè no puguin rebre diners públics per no fer el que després fan als carrers".

 

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut