Pablo Casado en la compareixença davant els periodistes després de la convocatòria d'eleccions
Madrid

Casado sobre el 28 d'abril: "Hem de decidir entre negociar amb Torra o aplicar el 155"

El president del PP es mostra satisfet perquè "el PP ha aconseguit que Sánchez tiri la tovallola"

RedaccióActualitzat

El president del PP, Pablo Casado, es mostra satisfet de l'anunci de convocatòria electoral el 28 d'abril que aquest matí ha fet el president del govern espanyol Pedro Sánchez:

"Estem contents, portem gairebé nou mesos reivindicant que es complís la promesa de Pedro Sánchez per tornar la veu als espanyols i donar la veu als espanyols. Per què ho ha hagut de fer avui? Perquè el PP ha aconseguit com a oposició que el govern de Sánchez tiri la tovallola"

Casado ha dit que ara els espanyols hauran de triar entre "un model que negocia amb Torra" o un altre que "lideri l'aplicació del 155 a Catalunya". El president popular ha assegurat que, si Sánchez té la possibilitat, "tornarà a negociar amb els independentistes":

"El que haurem de triar el 28 d'abril és, un cop més, si volem un model que negociï amb Torra o un partit que lideri l'aplicació del 155 a Catalunya"

Per a Casado, només el PP "pot fer front al desafiament independentista" davant d'un PSOE "agenollat als interessos de qui volen destruir Espanya". També ha dit que les eleccions del 28 d'abril són "essencials" perquè "la sedició d'una part important d'Espanya" posa en joc el model d'estat:

"Espanya es juga el 28 d'abril seguir sent el que ha estat en els últims 40 anys i, jo diria fins i tot en els últims segles, perquè s'està parlant de la sedició d'una part important d'Espanya, com és Catalunya"

Pablo Casado, que ha comparegut a la seu del seu partit una hora després de l'anunci de Pedro Sánchez, ha estat un dels primers líders polítics a reaccionar davant l'avançament electoral.

Ha criticat els 24 minuts que trigat Pedro Sánchez fins que ha concretat la data de les eleccions i també ha dit que no ha estat fins al minut 22 del seu discurs que el president del govern espanyol ha mencionat Catalunya. Segons Casado, aquesta és una mostra que "la foto de la reunió amb Quim Torra al Palau de Pedralbes" és una mala publicitat per a Sánchez:

"Acaba de convocar eleccions perquè l'hem atrapat negociant amb Torra. Portava mesos negociant amb els que volen trencar Espanya"

Casado ha retret al govern socialista haver fet "concessions" com ara acostar els presos a Catalunya, haver acordat la figura d'un relator o "negar-se a dir que no hi haurà indults".

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Pablo CasadoPP
Anar al contingut