Madrid

Cascos denuncia que una "camarilla policial" va falsificar proves contra el PP

L'exsecretari general del PP Francisco Álvarez-Cascos ha carregat amb duresa per desacreditar el "cas Gürtel". Cascos ha dit que la causa està "viciada d'origen" perquè hi ha "una camarilla policial" que es va dedicar a "falsificar papers i inventar-se proves". A més, Cascos s'ha mostrat convençut de la innocència de l'extresorer del partit Luis Bárcenas en el cas, i ha dit que "és el meu amic" i que per això "sempre que pugui l'ajudaré". Cascos ha fet aquestes declaracions a Onda Cero, on ha denunciat que el "cas Gürtel" ja va arrencar amb mal peu perquè el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón té una "animadversió pública i proclamada" envers el PP i no es pot confiar en la seva "imparcialitat".

Actualitzat
Cascos ha afegit que el jutge Garzón és una "anormalitat democràtica" per carregar contra la instrucció del "cas Gürtel". Això, després de denunciar la "camarilla" a la Policia Judicial que "ja es va fer famosa falsificant els 'Papers de Laos'" i que, segons ha dit, ara "estan falsificant papers i inventant-se proves".

En concret, ha al·ludit al viatge que la seva dona i ell van fer a Lanzarote el 2003 i que, segons figura en el sumari, hauria estat "pagat per la xarxa Gürtel". Segons ha dit, això és una prova falsa inventada" per aquesta "camarilla de la Policia Judicial".

De Cospedal defensa que Bárcenas continuï

La direcció del PP avala que Luis Bárcenas, un dels principals imputats en el "cas Gürtel", segueixi com a senador pel Partit Popular. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que no veu cap obstacle perquè continuï formant part del Grup Popular al Senat.

Bárcenas, que ahir va anunciar que deixava definitivament el càrrec de tresorer del partit i que se'n donava de baixa temporalment, no va renunciar a la condició de senador, fet que li permet mantenir la d'aforat davant de la justícia.

La incògnita que es plantejava era si continuaria en el Grup Popular o si passaria al Mixt. De Cospedal considera que pot continuar amb els populars, encara que en condició d'independent.
Anar al contingut