Castellbell i el Vilar demana ajut arran del cas Julen per trobar pous sense segellar

L'Ajuntament calcula que al poble hi pot haver una vintena llarga de pous il·legals, construïts sense permís i sense segellar
Redacció Actualitzat

El cas del pou de Totalán, on va caure i va morir el petit Julen, ha centrat l'alarma en la infinitat de pous il·legals semblants que hi ha sense segellar. Es calcula que a tot Espanya poden ser un milió. En un municipi petit com Castellbell i el Vilar n'hi podria haver més d'una vintena, alguns de ben amagats.

Al mig del bosc, el Pere, veí del poble i habitual excursionista, va trobar fa uns anys aquest pou completament descobert. Ara, arran del cas de Julen, n'ha advertit l'Ajuntament, que l'ha senyalitzat.

 

" No hi havia donat cap importància, només l'havia tapat per les bèsties que hi ha per aquí. Quan és el temps dels espàrrecs ve per aquí gent amb nanos i gossos petits que poden caure al pou."

 

 

Llençant una pedra al fons calculen que té una profunditat de més de 100 metres. El pou es va construir fa uns 20 anys sense permís. Fa 19 centímetres de diàmetre, més petit que el pou de Totalán, on va caure Julen.

 

Imatge del pou de Totalán

 

El pou l'han tapat provisionalment i l'Ajuntament ha instat el propietari, que va comprar la finca amb el pou ja construït, a segellar-lo com marca l'Agència Catalana de l'Aigua.

El regidor de Via Pública de Castellbell i el Vilar, Fèlix Enrich, explica que totes les masies tenen pous i que caldrà revisar-los.

" Si no ho fan, ho haurem de fer subsidiàriament basant-nos en la normativa. Ara no donarem l'abast a mirar pous... Pensem que les cases de pagès totes tenen el seu pou d'aigua, el seu pou mort, la seva cisterna."

 

Ara, l'Ajuntament ha començat a fer inspeccions a les 2.800 hectàrees del municipi per localitzar pous, basses o altres elements que poden suposar un perill, i demana als ciutadans que avisin si en detecten.

 

Un dels pous sense segellar localitzats al poble

 

L'Ajuntament calcula que al poble hi pot haver una vintena llarga de pous il·legals, construïts sense permís i sense segellar. Una pràctica que ha estat força generalitzada. De fet, a tot l'estat es creu que hi pot haver un milió de pous il·legals.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut