Carmen Martínez-Bordiú, neta de Franco, va reclamar el títol de duquessa de Franco al març, tres mesos després de la mort de la seva mare (EFE)
Madrid

Catalá va signar la successió del ducat de Franco el mateix dia de la moció de censura

El PSOE, Podem i Esquerra Unida havien presentat iniciatives parlamentàries per demanar la supressió del títol nobiliari

RedaccióActualitzat

Rafael Catalá va signar la successió del polèmic ducat de Franco tot just un dia abans de deixar el càrrec de ministre de Justícia, en una de les últimes decisions com a ministre abans del canvi al govern d'Espanya. Catalá va signar l'ordre de successió del ducat mentre es feia la primera sessió del debat de la moció de censura que va fer fora el PP del govern, el 31 de maig.

L'ordre de successió del ducat, amb la firma de Rafael Catalá, s'havia de publicar al BOE el 4 de juny, però encara no s'ha fet.

La neta gran del dictador, Carmen Martínez-Bordiú, és ara la persona que ostenta el ducat de Franco. Havia sol·licitat al ministeri rebre per successió el títol el mes de març, després de la mort el mes de desembre de la seva mare, Carmen Franco Polo. La família Franco ja era conscient que la gestió de transmissió del títol del ducat de Franco, considerat "gran d'Espanya", generaria polèmica i podria perillar en cas d'un canvi de govern.

 

El rei Joan Carles I va atorgar, el mes de novembre de 1975, el títol de duquessa de Franco a Carmen Polo Franco tot just després de la mort del seu pare. Un títol que ara reclamava la neta més gran del dictador.

Els últims mesos, tant el PSOE com Podem i Esquerra Unida han presentat diverses iniciatives al Congrés que instaven el govern a frenar la successió del títol o, fins i tot, a suprimir-lo.

També l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica va demanar al març a la Fiscalia de l'Estat que impedís la renovació del ducat de Franco, una petició que la fiscalia va decidir arxivar.

ARXIVAT A:
PPPSOEMemòria històrica Unides Podem
Anar al contingut