Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, aquest matí, durant la seva intervenció al debat (ACN)
Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, aquest matí, durant la seva intervenció al debat (ACN)
Barcelona

Catalunya en Comú-Podem: "En 30 dies és impossible negociar un referèndum"

La presidenta del grup parlamentari, Jéssica Albiach, afirma que "ens trobem amb un govern perdut que no sap on va i que improvisa"

RedaccióActualitzat

Jéssica Albiach, la presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, ha lamentat que, després de tres mesos sense sessions del Parlament, "ens trobem amb un govern perdut que no sap on va i que improvisa". I ha afirmat que "l'ultimàtum que ahir va fer a Pedro Sánchez és l'última de les improvisacions. Ho sé jo, ho sap vostè i ho sap tothom."

"En 30 dies és impossible negociar un referèndum. Això és improvisar i generar més frustració (···) No hi haurà solució política fins que els polítics injustament empresonats estiguin al carrer."

 

En la segona jornada del debat de política general, Albiach ha dit que hi ha "falta de direcció política, falta de rumb clar i amb estratègies contradictòries del seu govern."

S'ha preguntat quina és l'estratègia que té Quim Torra si hi ha una sentència condemnatòria en el judici dels polítics presos:

"Quina estratègia té? Si els condemnen convocarà eleccions? Això no serà solució. Amenaçar Pedro Sánchez amb inestabilitat a Espanya? Si podem amenaçar, per què no fem servir aquesta força per aconseguir millores per a Catalunya?

 

 

Albiach ha proposat una taula de diàleg a Catalunya per arribar a un acord sobre un referèndum acordat i ha fet una crida al PSC a participar-hi.

Ha reclamat al president de la Generalitat que aclareixi la seva posició:

"Ha dit que no s'ha de repetir, perquè ja s'ha fet, però al mateix discurs insta Sánchez a convocar un referèndum. En què quedem? S'ha fet? L'hem de fer? El farem? Nosaltres creiem que cal fer-lo, acordat i amb validesa internacional, sempre ho hem dit, cal un pacte de claredat. Registrem avui una proposta de resolució sobre com ha de ser aquest referèndum."

 

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem ha dit que primer cal posar-se d'acord a Catalunya i que després "anirem a parlar amb l'Estat". I ha donat un consell a Quim Torra:

"Si no té cap pla, accepti el nostre. No serà fàcil, ni serà en un mes, però serà. Perquè mentre vostès segueixin sense rumb, estan donant espai als que reclamen el 155, als que ataquen el model d'immersió lingüística i treuen llaços grocs, com si això fos ser valent. Valentia és el que fan les persones per evitar desnonaments. Arrimadas, vostès són el salvavides del partit més corrupte d'Europa."

"Punxar la bombolla"

Després de la rèplica de Quim Torra, que li ha retret que "no tinguin pressa" i que no siguin prou revolucionaris, Albiach li ha contestat reclamant-li que "deixi d'amenaçar i comenci a governar".

La diputada de CC-P ha assegurat que Torra i els seus "cada vegada estan més sols", fins i tot dins del mateix govern:

"No serà millor punxar la bombolla i reconèixer l'error, com ho fan en privat? Perquè si hi ha alguna cosa que no és gens revolucionària és dir una cosa en privat i una altra en públic."

En la seva rèplica Albiach ha insistit en les preguntes que ha adreçat a Torra en la seva primera intervenció, perquè ha considerat que no li ha respost.

ARXIVAT A:
Comuns
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut