El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat el decret amb les noves mesures per a la represa (ACN)

"Comença la fase de represa": Torra anuncia que la fase 3 s'acaba aquesta mitjanit

La Generalitat signa un decret per fixar les normes que regiran a partir d'ara, un cop finalitzada la desescalada

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dijous les mesures del decret que regirà la fase de represa a Catalunya "ara que ja s'han recuperat les competències".

Torra ha afirmat que cal ser més prudent que mai, ara que "tenim dates assenyalades, com les festes majors i les de Sant Joan", amb prioritat absoluta pel rentat de mans, l'ús de mascaretes i respectar la distància entre les persones.

"Acabo de signar el decret de l'inici de fase 3 -ha dit- que gestionarem des del Procicat. La nova fase es regularà amb responsabilitat i rigor, un principi és que protegint-nos ens protegim tots, ús de mascareta, higiene personal i distància. Tots els ciutadans han d'entendre aquestes mesures."

Torra ha dit que ara que s'acaba l'estat d'alarma seran les conselleries de Salut i d'Interior les encarregades d'adaptar les resolucions de tots els criteris que preveu el decret, perquè ja "podem recuperar totes les competències de nou".

"Vist que avui s'ha penjat al BOE que Barcelona i Lleida han passat a la fase 3 des d'aquesta mitjanit a les 12,  finalitza aquesta fase a Catalunya i queden sense efecte les mesures d'estat d'alarma, s'inicia la represa i la mobilitat a tot Catalunya."

Pla mitjà d'un treballador de Petards CM atenent dos clients amb mascareta el dia 15 de juny del 2020 a la botiga de Palau-solità (Horitzontal)
 

El president de la Generalitat ha lamentat de nou que el govern central no hagi tingut un canal de comunicació obert de manera permanent i ha afegit que "un altre estat d'alarma era possible".

Prioritat: la salut

La consellera Alba Vergés ha afirmat que el comportament de Catalunya ha estat "exemplar" i que ara que s'acaba aquest "garbuix de fases" cal tenir molt en compte les recomanacions d'higiene, les mesures de distanciament social i les mascaretes. Vergés ha anunciat que reforçarà el sistema de residències.

"Les persones més vulnerables seran la nostra prioritat i cal la prudència de tots perquè el virus encara és entre nosaltres."

Pel que fa a l'aforament, anirà en funció que es puguin respectar els 2,5 metres quadrats per persona i 1,5 metres de distància entre persones mentre duri l'emergència sanitària, "que és ben viva".

La mascareta serà obligatòria en els espais tancats sempre que no sigui possible el distanciament social.

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut