Horta de Sant Joan / Lleida

Catalunya expressa el dol pels bombers morts als Ports i Montilla en visita els familiars

Les mostres de dol s'han succeït a Catalunya pels quatre bombers morts en les tasques d'extinció de l'incendi dels Ports. L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan ha decretat tres dies de dol i el de Lleida, dos, en homenatge a les víctimes, que eren de la demarcació. Companys del cos de Bombers de la Generalitat han fet minuts de silenci en homenatge als difunts. Després de practicar-los l'autòpsia, els cossos de les víctimes tornen als respectius llocs d'origen. Mentrestant, els familiars han rebut la visita del president de la Generalitat, José Montilla; del president de CiU, Artur Mas, i de la ministra de Defensa, Carme Chacón, entre d'altres.

Actualitzat
Les quatre víctimes mortals de l'incendi tenien entre 35 i 47 anys. David Duaigües, veí d'Almatret, al Segrià, que serà enterrat aquest dijous a l'església del municipi, Jordi Moré, de la Pobla de Segur, que també rebrà sepultura aquest dijous a la Pobla.

Una altra víctima és Jaume Arpa, natural de Tremp, que incineraran a Reus. La família decidirà si la cerimònia posterior té lloc al seu poble natal, que és a l'Alt Urgell, o bé a Tremp, on vivia. La quarta víctima és Ramon Espinet, veí del Palau d'Anglesola, al Pla d'Urgell. En aquest cas també s'ha de confirmar on es faran els funerals, si a Mollerussa o al Palau d'Anglesola. Aquests municipis preparen actes de record, mentre les banderes de les institucions de Ponent i del Pirineu onegen a mig pal.

Lleida viurà dos dies de dol i Horta de Sant Joan, el terme municipal on van perdre la vida, ha decretat tres dies de dol. L'alcalde d'aquest municipi de la Terra Alta, Àngel Ferràs, ha remarcat que la situació és "molt dolorosa, per al municipi, la Terra Alta i Catalunya", i ha traslladat el condol de l'Ajuntament i els veïns a les famílies de les víctimes. L'Ajuntament els enviarà un carta personal, segons ha explicat.

Precisament, les famílies han rebutjat atenció psicològica en un hotel de Tortosa, on s'han traslladat per esperar que els lliuressin els cossos de les víctimes, després de fer-los l'autòpsia. 

En aquesta ciutat, han rebut la visita de nombrosos dirigents polítics, que els han volgut expressar personalment el condol. El president de la Generalitat, José Montilla, hi ha anat acompanyat dels consellers Joan Saura i Francesc Baltasar. A la sortida no han volgut fer declaracions. També ha donat el condol als familiars el president de CiU, Artur Mas, que ha rebutjat entrar en polèmica. "Ja hi haurà temps per veure com s'han fet les coses, ara no és el moment. Quan això s'acabi i ens hàgim ocupat de les famílies, caldrà veure si alguna cosa no ha anat bé i si s'ha fet tot el que calia", ha apuntat.

La classe política s'ha bolcat en aquests fets i, entre d'altres, han visitat la zona les ministres Carme Chacón i Elena Espinosa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut