Flascons amb la vacuna de la Covid d'AstraZeneca i Oxford (EFE/David Borrat)

Catalunya reté per precaució un lot d'AstraZeneca per si hi ha relació amb trombosis

L'Agència Europea del Medicament, en un primer comunicat, no hi veu cap relació i recomana no aturar la vacunació
Actualitzat
TEMA:
Vacunes

Catalunya ha retingut, per màxima prudència, unes 2.000 dosis d'un lot concret d'AstraZeneca, però manté amb normalitat el pla de vacunació amb aquesta vacuna, segons ha pogut saber TV3.

S'afegeix a Andalusia, Castella i Lleó i Astúries, que han fet el mateix, tot i que la majoria de les dosis del lot que es va rebre la setmana passada ja s'han administrat.

Això després que aquest dijous Dinamarca va aturar la vacunació amb AstraZeneca mentre s'estudia si hi ha relació amb alguns trastorns de coagulació i un lot concret de la vacuna. Altres països es van afegir a aquesta decisió, malgrat que l'Agència Europea del Medicament, en un primer comunicat, no hi veu cap relació i ha recomanat, mentre es fan els estudis pertinents, no aturar la vacunació.

Salut guarda les 2.000 dosis a l'espera de la resolució definitiva. 

Al Regne Unit, on s'han vacunat milions de persones amb AstraZeneca, no s'ha comunicat cap cas de trombosi i el govern ha dit que "la gent hauria de rebre la seva vacuna quan la cridin", d'acord amb la posició de l'Agència Reguladora de Productes Mèdics i Sanitaris.

Des d'aquesta agència, el director de Seguretat de Vacunes, Phil Bryan, no hi veu motiu de preocupació: "Més d'11 milions de dosis de la vacuna d'AstraZeneca de la Colvid-19 s'han administrat a tot el Regne Unit. Els informes rebuts fins ara de casos de trombosi no són més dels que s'haurien produït de forma natural en la població vacunada".

 

ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut