Catalunya supera els 15.000 morts per Covid, 60 diaris des del març

La mortalitat d'aquesta segona onada és molt inferior a la primera, però continua sent especialment crua amb la gent més gran
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

La pandèmia de la Covid-19 ha deixat 15.013 morts a Catalunya en deu mesos. Aquest dissabte, el Departament de Salut ha notificat 56 morts. La mortalitat d'aquesta segona onada és molt inferior a la primera, però continua sent especialment crua amb la gent més gran. Fins ara, les residències han concentrat gairebé la meitat de totes les morts.

La primera mort per Covid a Catalunya va ser el 6 de març. Des de llavors, en nou mesos, el coronavirus ha deixat de mitjana 60 morts diaris. Poc més de la meitat, el 51% són dones i la gran majoria són persones grans: vuit de cada deu morts per coronavirus tenien més de 74 anys. El 10%, entre 65 i 75 anys. Els morts entre més joves de 64 anys, no arriben al miler. Entre ells, 2 nens de menys de 15.
 

 

El coronavirus ha estat especialment letal quan ha entrat a les residències, que acumulen el 47% de les morts. Fixant-nos en les xifres globals, la majoria de morts s'han produït a l'hospital.

 

 

 

Mortalitat disparada

L'arribada de la primera onada va ser especialment mortífera. L'estadística és demolidora: la Covid va disparar la mortalitat a Catalunya. Només al març i l'abril van morir gairebé 22.000 persones. Encara avui són una tercera part de tots els morts d'aquest 2020.
 

 

Només el dia 30 de març es van registrar 416 defuncions per coronavirus; més del doble de defuncions que qualsevol altre 30 de març.
 

Set de cada deu morts per coronavirus, més de 10.000, han sigut allà on viu més gent: Barcelona, l'àrea metropolitana i el seu entorn.
 

 

Tot i això, la comarca de l'Anoia, que va viure el primer gran brot de Covid, és encara la que acumula la taxa de letalitat per cada 100.000 habitants més alta del país. I la Ribera d'Ebre és la que més ha esquivat la mort per Covid-19.
 


Menys mortalitat en la segona onada

Haver trobat tractaments i que els pacients arriben abans al metge són factors clau per haver reduït la mortalitat en la segona onada.

Les xifres dels últims dies demostren, a més, un descens de les persones ingressades als hospitals i també del nombre de morts.
 

 

El risc de rebrot és ja de 517 punts, 39 menys que ahir.
 

 

També baixa el nombre de nous casos diagnosticats en les últimes hores amb 2.756 positius més.
 

 

Aquest és el risc de rebrot per municipi a tot Catalunya:

 

Pel que fa a la pressió als hospitals es confirma la tendència a l'estabilització de malalts greus. Ara hi ha 583 pacients a les UCIs.

La velocitat de contagi es manté al 0,83. I la taxa de positivitat dels test baixa per sota del 10%, és a dir que per cada 100 proves diagnòstiques que es fan, es detecten 10 positius.

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut