Barcelona

Catalunya superarà els 8 milions d'habitants l'any 2021

Catalunya superarà els 8 milions d'habitants l'any 2021, segons la projecció de l'Institut d'Estadística de la Generalitat. És la projecció que ha fet l'Institut d'Estadística de la Generalitat, que calcula que els pròxims anys hi haurà un creixement relatiu de la població de prop del 0,5%. La franja d'edat que més augmentarà és la de les persones de més de 65 anys, seguida de la de les persones en edat escolar.

Actualitzat
La frase "som 6 milions" que la Generalitat va usar com a eslògan durant anys s'haurà d'actualitzar l'any 2021, quan Catalunya arribi als 8 milions d'habitants. L'Idescat ha donat aquesta xifra perquè calcula que en els pròxims 11 anys hi haurà un creixement relatiu de la població d'entre el 0,8 i el 0,5%.

Això sí, el creixement serà cada cop més lent, sobretot a la ciutat de Barcelona i al seu àmbit metropolità. Els territoris on hi hauria un creixement relatiu més important seran el Camp de Tarragona, les comarques gironines i la Catalunya Central.

Petits i grans, els que més augmenten

La xifra d'habitants en edat escolar pujarà, però la franja dels de més de 65 anys encara augmentarà més. La població en edat laboral serà, per tant, la que tindrà un creixement més baix.
Anar al contingut