La llum passa del preu més baix en un any i mig a la pujada més forta de l'any (Unsplash/Kari Shea)

Cau el preu de la llum per sota dels 100 euros per primer cop en dos mesos

El pic màxim d'aquest dilluns serà entre les sis i les set de la tarda, quan el preu estarà a 207,1 euros/MWh
Redacció
TEMA:
Economia de butxaca

El preu de la llum baixarà al mercat majorista per sota dels 100 euros/MWh aquest dilluns. Un fet que no passava des de fa gairebé dos mesos.

En concret, la llum costarà aquest 27 de desembre 96,08 euros/MWh, segons unes dades provisionals publicades per l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

És el quart dia consecutiu que baixa el preu de la llum després d'arribar al màxim històric de 383,67 euros, dijous passat. I el descens serà de gairebé el 50% respecte al dia anterior, que és de 188,53 euros/MWh.

Si ho mirem per trams, el pic màxim d'aquest dilluns serà entre les sis i les set de la tarda, amb 207,1 euros/MWh.

El mínim, en canvi, serà de només 2,67 euros/MWh entre les 2 de la matinada i les 6 del matí.

Un increment del 262% respecte a l'any passat

Aquestes variacions afecten els 11 milions d'abonats al mercat regulat. Uns preus, però, que serveixen de referència als altres 17 milions que estan al mercat lliure, molts dels quals veuran com se'ls encareix la factura a partir de gener.

En comparació amb el mateix dia de l'any passat, quan el preu de la llum era de 26,51 euros/MWh, el preu de l'electricitat s'ha disparat un 262,5%. És a dir, enguany és quatre vegades més cara.

El motiu de l'encariment dels darrers mesos del mercat elèctric s'explica, principalment, pels alts preus del gas en els mercats i dels drets d'emissió de diòxid de carboni, en màxims històrics aquest any.

ARXIVAT A:
Consum Economia de butxaca
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut