En l'operació s'han decomissat 3.000 plantes i 30 kg de cabdells de marihuana (Mossos d'Esquadra)

Cau un grup de narcotraficants arran de la mort d'un vigilant en una plantació de marihuana

Els Mossos feia temps que investigava el grup, però una mort natural i l'aparició d'un advocat a centenars de quilòmetres de distància va precipitar les detencions
Redacció Actualitzat
TEMA:
Narcotràfic

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones i han decomissat 3.000 plantes i 30 kg de cabdells de marihuana en un operatiu policial conjunt que es va desplegar a primera hora de dijous a Tarragona, Mataró, Sant Iscle de Vallalta, Malgrat de Mar, Cervelló i Matadepera.

En l'operació es van poder detenir els caps del grup de narcotraficants que mantenien un entramat de cases llogades amb contractes falsificats a nom de terceres persones i que feien servir per instal·lar-hi les plantacions de marihuana. Segons els Mossos, els lloguers pujaven a més de 10.000 euros mensuals.

Els líders dels grups es desplaçaven per aquestes cases per proveir de menjar i altres efectes les persones que treballaven internes com a jardiners i cuidadors de les plantes i que podien passar setmanes sense sortir a l'exterior.

Un mort per causes naturals va accelerar l'operació policial

Tot i que la policia feia mesos que seguia aquest grup, la detenció es va precipitar per un fet fortuït. En el marc de la investigació, es va detectar que dues persones sortien el 24 de setembre d'un dels domicilis vigilats, a Maçanet de la Selva. Segons expliquen els Mossos, els investigats mostraven signes de preocupació i, fins i tot, semblaven plorar.

Aquell mateix dia a la nit, un advocat es va presentar a les dependències dels Mossos d'Esquadra a Reus i va comunicar que un client seu l'havia informat que havia trobat el cos d'una persona morta en un domicili de Maçanet de la Selva.

Hi ha vuit persones detingudes, entre les quals els líders del grup (Mossos d'Esquadra)

Una patrulla es va desplaçar al domicili i va localitzar el cos d'una persona que presumptament vivia a la casa i s'encarregava de tenir cura d'una plantació de més de 900 plantes de marihuana. L'autòpsia va determinar que la mort havia estat per causes naturals.

Plantacions de marihuana de clausura

A partir d'aquest incident, els investigats van canviar les seves rutines. Van abandonar un domicili a Mataró i es van desplaçar a un altre lloc.

En les cases on tenien les plantacions, no s'observava vida quotidiana diària, les finestres estaven tancades i persianes baixades. L'únic moviment que s'observava era l'arribada de les persones investigades per portar subministraments de material per a la plantació i menjar per als anomenats "jardiners", que hi residien en règim de clausura.

Aquest grup controlava quatre "plantacions interiors" de marihuana amb personal que feia les tasques de manteniment, recol·lecció, assecat i envasat dels cabdells. Els jardiners no sortien pràcticament mai a l'exterior, amb la finalitat de no ser detectats per la policia.

La policia va decidir actuar i, per detenir el màxim nombre d'integrants del grup de narcotraficants, van fer un operatiu simultani a tots els municipis on tenien cases llogades. Els vuit detinguts han passat a disposició judicial.

 

ARXIVAT A:
Policial Narcotràfic Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut