Céline Dion acusa Trump de fer servir sense permís la cançó de "Titanic" als mítings
L'expresident nord-americà reprodueix la música del transatlàntic enfonsat en un acte a Montana, i alguns hi veuen una metàfora de la seva campanya
"De debò, aquesta cançó?". És la pregunta que Céline Dion ha llançat a Donald Trump, en les darreres hores, per censurar l'ús que l'expresident nord-americà ha fet del seu tema "My heart will go on" en un acte de campanya. La cantant canadenca denuncia que no té el seu permís, i s'afegeix així a una llarga llista d'artistes que han demanat als republicans que no reprodueixin la seva música als mítings.
El videoclip de la cançó principal de la banda sonora de "Titanic" es va poder veure i sentir divendres en un acte de Trump i l'aspirant a vicepresident, J. D. Vance, a Montana. Una tria musical més que curiosa, relacionada al cinema amb l'enfonsament del transatlàntic més famós de tots els temps, però que, a més, tampoc no té el permís de Céline Dion ni de la discogràfica per ser utilitzada amb finalitats polítiques.
Today, Celine Dion's management team and her record label, Sony Music Entertainment Canada Inc., became aware of the unauthorized usage of the video, recording, musical performance, and likeness of Celine Dion singing "My Heart Will Go On" at a Donald Trump / JD Vance campaign pic.twitter.com/28CYLFvgER
Celine Dion (@celinedion) August 10, 2024
A través d'un comunicat que han fet públic a les xarxes socials, la firma Sony Music Entertainment del Canadà i l'artista han apuntat l'ús "no autoritzat del vídeo, la gravació, la interpretació musical i la imatge de Céline Dion" per part de l'equip de Trump.
"Aquest ús no està autoritzat de cap manera, i Céline Dion no dona suport que s'utilitzi així ni de cap forma similar... I de debò, aquesta cançó?"
No és el primer cop: dels The Rolling Stones a la polèmica amb Pharrell Williams
Aquesta és només una altra de les controvèrsies que Trump ha acumulat amb els anys, cada vegada que ha utilitzat sense permís cançons famoses amb finalitats polítiques.
Durant la campanya electoral del 2016, que el va enfrontar a Hillary Clinton en la cursa per la Casa Blanca, artistes de la talla dels Rolling Stones, Neil Young, Adele o R.E.M. van demanar a Trump que no fes servir les seves cançons en actes de campanya.
Però l'aleshores candidat no en va fer cas, i va continuar fent servir música sense permís. Una polèmica que es va repetir a la campanya del 2020, quan va enfrontar-se sense èxit a Biden per repetir de president. En aquella ocasió, els Rolling Stones van anar un pas més enllà i van amenaçar de denunciar-lo, mentre que Neil Young va tirar pel dret i va presentar una demanda que va retirar en el darrer moment.
Rihanna o Aerosmith són uns altres dels afectats per l'ús que Trump ha fet de la seva obra. Tot i que és encara més sonada l'experiència de Pharrell Williams, que el 2018 va retreure a l'aleshores president que reproduís el seu famós tema "Happy" després de l'atemptat que va fer 11 morts en una sinagoga de Pittsburgh.
Harris puja a les enquestes i recupera el terreny perdut
Polèmica sobre els drets a banda, Céline Dion no és l'única que ha manifestat la seva sorpresa per la tria de la seva cançó. Amb la música de "Titanic", alguns han volgut veure una metàfora sobre el naufragi de la campanya republicana des de la retirada de Joe Biden. Des que Kamala Harris és la nova candidata demòcrata, el seu partit ha recuperat el terreny perdut i les enquestes ja el situen per sobre de Trump als tres estats claus: Michigan, Wisconsin i Pensilvània.
- ARXIVAT A:
- Trump Eleccions Estats Units 2024Música