Céline Dion ha explicat la seva malaltia en un vídeo de YouTube (YouTube)

Céline Dion cancel·la la gira europea del 2023 per una malaltia neurològica

La síndrome de la persona rígida és una malaltia neurològica rara que afecta una persona entre un milió
Actualitzat
TEMA:
Música

"Cada vegada que actuo sobre l'escenari, us dono el 100%, però ara mateix no puc fer-ho." Emocionada i aguantant les llàgrimes. Així ha comunicat Céline Dion que els seus problemes de salut no li permeten fer la gira europea prevista per aquest 2023.

Des de fa un temps, la cantant té uns problemes de salut que li impedeixen fer concerts. Ara, explica, han trobat quina és la malaltia rara responsable: la síndrome de la persona rígida.

"He tingut problemes de salut durant molt de temps. Ha sigut molt difícil d'enfrontar-me a aquests reptes i de parlar de tot el que he viscut. Recentment, m'han trobat una malaltia neurològica rara anomenada 'síndrome de la persona rígida', que afecta una persona entre un milió."

"Ara hem sabut que aquesta malaltia rara és la que m'ha estat causant tots els mals que he tingut darrerament."

Ella mateixa ho ha explicat en un vídeo a YouTube, que compta amb una versió en anglès i una en francès:


Céline Dion ha explicat que aquesta malaltia l'afecta en aspectes del dia a dia, com és caminar i també cantar:

"De vegades, els seus símptomes no em permeten utilitzar les cordes vocals per cantar de la manera com jo faig habitualment. Em fa mal d'explicar-vos-ho avui. Perquè això significa que no estaré preparada per reprendre la meva gira per Europa al febrer."


Què és la síndrome de la persona rígida que té Céline Dion?

La síndrome de la persona rígida (de vegades també anomenada síndrome de Moersch-Woltman) és un trastorn neurològic rar que afecta el sistema nerviós central, però que té manifestacions neuromusculars. 

Es caracteritza per la rigidesa muscular progressiva. I pot causar episodis repetits d'espasmes musculars dolorosos al tors i a l'abdomen, i en alguns casos menors, a les cames i als braços.

No se sap la causa exacta d'aquesta síndrome, però es creu que pot ser una malaltia autoimmune. De fet, de vegades es presenta juntament amb altres malalties autoimmunes. 

Normalment, la síndrome de la persona rígida té un pic d'incidència al voltant dels 45 anys i els símptomes progressen al llarg dels mesos o els anys. Pot arribar a comportar una discapacitat i rigidesa a tot el cos

És molt important fer-ne una correcta diagnosi i un tractament, que acostuma a anar dirigit a alleugerir els símptomes específics de cada persona. Això es tradueix moltes vegades a enfocaments no farmacològics (com ara estiraments, teràpia de calor, teràpia aquàtica, teràpia de massatges, acupuntura, etc.). 

També es pot recomanar algun medicament, sobretot dirigits a tractar la rigidesa i els espasmes puntuals. 

En aquest sentit, Céline Dion ha explicat que té un gran equip de metges al seu voltant, que l'ajuden a trobar-se millor, així com un fisioterapeuta esportiu per "reconstruir la força i l'habilitat per actuar de nou".

La cantant admet que "està sent una lluita", però que gent que l'estima, com els seus fills, l'ajuden a tenir esperança:

"Per tornar a ser amb vosaltres no tinc cap més opció que concentrar-me en la meva salut, en aquest moment. I tinc esperança. Estic en el camí de recuperar-me. Aquesta és la meva intenció i estic fent tot el que puc per recuperar-me."

 

ARXIVAT A:
Salut Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut