Céline Dion en un concert, l'any 2019
Céline Dion prepara un nou espectacle a Las Vegas (EuropaPress)

Céline Dion, decidida a tornar als escenaris: "Tornaré encara que hagi de gatejar"

L'artista canadenca va abandonar les gires el desembre del 2022 per la síndrome de la persona rígida que pateix, una malaltia neurològica que provoca rigidesa als músculs i espasmes

RedaccióActualitzat

Céline Dion està decidida a tornar a pujar a l'escenar i a cantar. "Tornaré a l'escenari, encara que hagi de gatejar. Encara que hagi de parlar amb les mans, ho faré. Ho faré", ha afirmat l'artista en una entrevista a la televisió nord-americana NBC, un any i mig després de cancel·lar una gira europea per la malaltia neurològica que pateix.

Es tracta de la síndrome de la persona rígida (SPR per les sigles en anglès), una malaltia rara que afecta el sistema nerviós i que no té cura. Provoca rigidesa als músculs del tors, els braços i les cames, i pot provocar espasmes greus.

Céline Dion, de 56 anys, ho explicava el desembre del 2022 quan li van diagnosticar, forçant-la a abandonar els escenaris. Tot i això, va fer una aparició sorpresa en l'última gala dels premis Grammy, el febrer passat, en què va entregar el gramòfon a Taylor Swift, que va endur-se per quarta vegada el Grammy a l'àlbum de l'any.

"És com si algú t'estigués estrangulant", assegura Dion a l'entrevista, en referència al dolor que li provoca l'SPR. També ha explicat que els espasmes li han causat en alguna ocasió el trencament de costelles.

L'artista canadenca, intèrpret de l'èxit de Titànic "My heart will go on", lamenta no haver-se pres prou temps per descansar o descobrir què li passava a la veu quan van sorgir els primers símptomes de la malaltia, el 2008. "Hauria d'haver parat, prendre'm el temps per resoldre'l", afirma.

Pel que fa a aquella època, que va coincidir amb el diagnòstic de càncer de la seva parella, comenta: "Vaig haver de criar els meus fills. Vaig haver d'amagar-me. Havia d'intentar ser una heroïna. Sentint que el meu cos m'abandona, aferrant-me als meus propis somnis", afegeix.

Nou espectacle a Las Vegas

L'entrevista es publica pocs dies abans que s'estreni en una plataforma digital el seu documental "I am: Céline Dion". De fet, Céline Dion n'ha fet a altres mitjans internacionals, en què el missatge és el mateix: "Seré a l'escenari. No sé quan exactament, però creieu-me: cridaré ben fort", ha afirmat a la BBC.

També ha relatat al periodista del mitjà públic britànic que prepara un nou espectacle a Las Vegas, tot i que encara no té data d'estrena.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut