La cantant, en una actuació a Londres, l'any 2019 (Europa Press/Ian West)

Céline Dion subhasta lletres de cançons per recollir fons contra la malaltia que pateix

La cantant canadenca pateix la síndrome de la persona rígida, una afectació del sistema nerviós que la va obligar, fa un any, a cancel·lar la seva gira mundial

RedaccióActualitzat

Després d'un any sense pujar als escenaris per motius de salut, la cantant canadenca Céline Dion ha anunciat que subhastarà lletres i partitures seves i d'altres artistes amb l'objectiu de recaptar diners per lluitar contra la síndrome de la persona rígida (SPR), la malaltia neurològica que l'afecta i que li danya el sistema nerviós.

Entre els articles de la subhasta benèfica, organitzada per la casa Julen's Auctions sota el nom de Lyrics for a Cause, hi haurà les lletres escrites a mà de dues de les seves cançons: "The prayer", gravada l'any 1999 amb el tenor italià Andrea Bocelli, i "The gift", que va compondre per a la pel·lícula "Love again", que s'estrenarà aquest 2023.

També s'hi vendran algunes lletres de cançons d'altres artistes com Garth Brooks, Hozier o Rick Springfield. El preu estimat de cada composició va dels 200 als 600 dòlars (dels 188 als 565 euros).

La licitació, que començarà dilluns que ve, s'allargarà fins al dia 14 de novembre i també es podrà seguir online.


La síndrome de la persona rígida

Céline Dion, de 55 anys, va anunciar el mes de desembre passat que té la síndrome de la persona rígida, una malaltia greu força desconeguda, d'origen aparentment immunològic, que afecta una persona entre un milió i que, entre altres símptomes, provoca dolors aguts, dificultats per moure's i espasmes musculars.

L'artista canadenca va explicar, llavors, que això l'havia obligat a cancel·lar la gira mundial que estava fent.

"A vegades els espasmes em dificulten fins i tot caminar, i tampoc em permeten utilitzar les cordes vocals com ho feia abans."

La cantant de "My heart will go on", cançó que encapçalava la banda sonora de la pel·lícula "Titànic", va fer l'últim concert a Newark, als Estats Units, el març de 2020. La seva gira "Courage World Tour" va ser interrompuda llavors per la pandèmia de la covid, i Dion encara no ha pogut reprendre-la.

La cantant ha hagut de renunciar a fer els més de 40 concerts que li quedaven pendents de la seva gira mundial (Europa Press/Ian West)

L'abril passat, la canadenca va anunciar la seva aparició a la televisió com a part del repartiment de la comèdia romàntica "Love again", on s'interpreta a si mateixa, a més de posar veu a la banda sonora.

L'última notícia sobre el seu estat de salut va ser l'agost passat, quan la seva germana Claudette va explicar en una entrevista al diari Le Journal de Montreal que, "malgrat estar en les millors mans, la Celine no millora i necessita cures contínuament".

"No trobem cap medicament que funcioni, però tenir esperança és important."

Tant la família com la mateixa cantant, però, no tiren la tovallola i tampoc descarten res, fins i tot tornar a veure la Céline dalt d'un escenari un altre cop.

 

ARXIVAT A:
MúsicaSalut
Anar al contingut